MLJAC MLJAC, DOBAR VAM TEK!: Pogledajte što se u riječkim školama jede za školsku marendu, a što će se jesti!

U riječkim osnovnim školama pokrenut je projekt ‘Školica zdrave prehrane’. Cilj je potaknuti na razvijanje pravilnih prehrambenih navika među djecom

U Rijeci je oko osam i pol tisuća osnovnoškolaca, a polovina ih jede školsku marendu. Najčešće vole ono najnezdravije.

Jedan od troje riječkih petaša ima previše kilograma pa je Grad u svim osnovnim školama pokrenuo projekt zdrave marende.

“Mi ćemo pokušati iz marendi izbaciti dizana tijesta, znači krafne, kroasane slance, a pokušat ćemo možda ubacit i pokoji kuhani obrok, znači griz ili proso na mlijeku; znači sendvič koji uvijek može ostati, ali da se ubaci u njega list salate, a možemo naravno zadržati pizze zato jer to nije loš obrok, ali da ne bude svaki tjedan nego možda jedanput mjesečno”, kaže Sandra Pavičić Žeželj, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a.

U riječkim školama bureku je očito odzvonilo. U vrtićima se ovdje zdravo jede posljednjih 30 godina pa su mališani dio zdravih navika već usvojili. Sve okuse i prednosti zdrave hrane usvojat će sada i u osnovnoj školi.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari