Na recepcijama opatijskih hotela kao u mravinjaku – što će donijeti ostatak godine?

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Odmaranje u Hrvatskoj je hit pa se već u prva tri mjeseca bilježi rast od 12 posto, a pravi zamah kreće uskrsnim vikendom

Oglas

S produljenim uskrsnim vikendom počinje se govoriti o turističkoj predsezoni i rade se prve kalkulacije što će donijeti ostatak godine. Za bolji rezultat je bolji kasniji Uskrs, a budući da ove godine pada dva tjedna ranije no lani, mogao bi ovo biti prvi pravi test sezone. Primjerice, 2016. Uskrs je padao rano i tada je u Hrvatskoj bilo 202 tisuće noćenja, lani je padao kasnije i broj noćenja bio je dvostruko veći.

Pred nekim opatijskim hotelima nevjerojatna gužva. Grupe gostiju stižu organizirano, na recepciji je kao u mravinjaku.

“Od Gorskog kotara do ovdje kao da smo stvarno u drugoj vremenskoj zoni. Preduskrsno raspoloženje isto, grad je već okićen polako, ustvari ne znam što je za očekivat, što će još biti do kraja, ali za sad viđeno je prelijepo”, kazala nam je turistica Barica Terzić.

Dok se jedni sunčaju, drugi šeću popularnom šetnicom. U jednoj hotelskoj kući čak polovinu gostiju za Uskrs činit će Hrvati, potom Talijani pa Slovenci.

“U ovom trenutku rezervirano je već nešto više od 500 soba od ukupno 550 soba koliko imamo u naših šest hotela u Opatiji tako da zaista očekujemo jedan zabavan i sadržajan vikend”, rekao nam je Ivan Sarajlić, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela

Aranžman uključuje izlete brodom, koncerte, animacijske programe, Uskrsni doručak sa zecom za mališane i naravno bogat blagdanski stol.

“Za ručak ćemo goste pokušati iznenaditi mladom janjetinom i ponovno s kuhanom šunkom i za slasticu tu je neizostavna kvarnerska pinca”, otkrio nam je Ivan Šestak, šef hotelske kuhinje.

Hotelska tvornica čokolade za ljubitelje slatkoga pripremila je prava mala remek-djela.

“Od čokoladnih pisanica malih, srednjih, velikih, zečića, kalimera, raznih bombonijera”, pokazala nam je Silvija Vignjević, voditeljica Choco svijeta.

Odmaranje u Hrvatskoj je hit pa se već u prva tri mjeseca bilježi rast od 12 posto.

“Mi ćemo u svakom slučaju imati razinu prošle godine iako je kažem bio Uskrs dva tjedna kasnije nego ove godine, što je izvanredan rezultat mogu reći”, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Aduta je na pretek. Na prvi ovogodišnji odmor stigla je i austrijska obitelj koja kaže da se vraća na ljeto.

“Izabrali smo Opatiju jer nam je blizu automobilom, ostajemo bar pet dana, uživamo u suncu i blizini mora, u hrani, to su razlozi zašto smo baš tu i zbilja jako uživamo”, ispričao nam je turist iz Austrije Benedikt Bartosch.

Najave za sezonu već sada su dobre, Prvi zamah kreće s Uskrsom, a od 1. svibnja počinje ozbiljan posao. Prvi turisti već se broje, što znači da je počeo lov na nove turističke rekorde.

Maja Brkljača

Exit mobile version