OD LOVRANA DO CRIKVENICE

Video | Na Učki otvorena Riječka planinarska obilaznica, obnovljena i proširena nekadašnja Riječka transverzala!

Foto: Facebook/A. Ahel

Na Poklonu je u sklopu 38. memorijalnog pohoda Planinarskog društva Kamenjak na Učku otvorena Riječka planinarska obilaznica

Riječ je o 163 kilometara dugom planinarskom putu od Lovrana do Crikvenice, preko najljepših predjela Učke, Ćićarije, Grobničkih Alpi i Gorskog Kotara.

“Riječka planinarska obilaznica je tradicija koju su u još prošlom stoljeću osnovali općinski Planinarski savez Rijeke pod nazivom Riječka transverzala. Osnovni smisao je da se krene iz razine mora, znači iz Lovrana, da se digne u visoke planine riječkoga zaleđa i da se ponovo spustimo u crikveničko zaleđe, u Crikvenicu”, kaže predsjednica PD Učka Matija Perić za Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ovom prilikom predstavljen je Dnevnik i vodič kojeg je pripremila ekipa iskusnih planinara u organizaciji Riječkog planinarskog saveza. Otvorenje obilaznice uklopilo se u memorijalni pohod koji tradicionalno organizira Planinarsko društvo Kamenjak.

Foto: Facebook/A. Ahel

“Planinarsko društvo Kamenjak je prije 38 godina odlučilo obilježiti sjedinjenje Istre matici domovini Hrvatskoj tako da je Kamenjak pokrenuo tu akciju i svake godine, osim nažalost 1991. obilježavamo uspon od Poklona na vrh Vojaka”, napomenuo je potpredsjednik PD Kamenjak Igor Korlević.

Foto: Facebook/A. Ahel

Planinarsko društvo Kamenjak jedno je od najvećih društva u Rijeci i okolici te trenutno broji 750 članova, a pored redovitih izleta svake godine organiziraju i planinarsku školu, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari