28. ROĐENDAN VIŠKOVA

Načelnica Sanja Udović čestitala mještanima Dan općine Viškovo

Foto: Facebook/Sanja Udović

Ovogodišnja obljetnica Dana Općine Viškovo odvija se drugu godinu u nizu u okolnostima koje ne dopuštaju „proslavu“ u pravoj smislu te riječi.

Obilježavanje Dana Općine u Viškovu je bilo poznato po višednevnom bogatom programu s brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim programima. Nažalost, zbog pandemije COVID 19 takva druženja nije moguće organizirati ni ove godine. Ove godine nema ni uobičajenih dodjela nagrada za životno djelo, godišnjih nagrada i plaketa Općine Viškovo jer pristigli prijedlozi nisu zadovoljavali kriterije. Unatoč svemu tome, ovo „novo normalno“ prilika je za osvrt na Viškovo nekad i danas.

U tom kontekstu, o njemu najbolje govori broj stanovnika. S tadašnjih 6 tisuća stanovnika Viškovo je naraslo na nešto više od 17 tisuća. Po broju stanovnika, Viškovo je najveća hrvatska općina koja nema demografskih problema i ostat će jedna od nekoliko sredina s pozitivnim prirodnim prirastom jer joj se godišnje rađa od 150 do 180 djece. To, među ostalim, znači da će se u Viškovu i u budućnosti odgajati generacije radno sposobnog stanovništva koje će živjeti i stvarati u Viškovu. Jedni će samo živjeti, a drugi živjeti i raditi u nekom od 1100 gospodarskih subjekata, što aktivnih trgovačkih društava što obrta.

Općina za djecu i mlade izdvaja četvrtinu godišnjeg proračuna što je podatak koji dovoljno govori sam za sebe. Svih ovih 28 godina Viškovo se gradilo kao aktivna zajednica mještana sa željom da se ruralnu sredinu na periferiji velikoga grada pretvori u gospodarski razvijenu urbanu sredinu ugodnu za život. Od tada su se u tom nastojanju mijenjali pristupi, metode i prioriteti, ali je jedno ostalo isto: vizija Viškova koje je prepoznatljivo po tradicionalnim i po suvremenim vrijednostima, ali prije svega Viškovo koje je podloga i podrška za rast svakom svom mještaninu – svakoj obitelji, udruzi, svakom djelatniku i poduzetniku.

Zbog toga se i proslava Dana Općine Viškovo 15. travnja godinama obilježava kao blagdan, dan posvećen svim mještanima. .

Načelnica Sanja Udović tim je povodom svojim sumještanima uputila prigodnu video čestitku uz popratni tekst.

Njenu objavu i video prenosimo u cijelosti :

Drage sumještanke i sumještani!
Danas naša općina Viškovo slavi 28 rođendan. Prava proslava će, nažalost, zbog epidemiološke situacije, i ove godine izostati, zato vas sve pozivam da budemo odgovorni, poštujemo mjere i držimo se zajedno jer samo tako možemo pobijediti virus te, nadam se već iduće godine, nadoknaditi sve propušteno ?
Dragi moji, čestitam vam od srca Dan općine Viškovo! ❤

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari