OPTIMIZAM U FUŽINAMA

Video |Nakon Winnetoua, u Fužinama će se snimati još jedan film!

Idi na originalni članak
Photo: Nel PavleticPIXSELL

Kaubojsko selo, špilja Vrelo, šetnice uz jezero, vožnja kočijom, samo je dio onoga što turiste privlači u Fužine

Oglas

“U prva tri mjeseca imamo oko 5 tisuća noćenja. Za razliku od prošle godine vesele nas to što nam se polako vraćaju i stranci. Kada uspoređujemo 2019. godinu s kojom volimo uspoređivati, sveukupno je povećanje noćenja u ova tri mjeseca 40 posto.”, ističe Silvija Sobol, voditeljica Odjela za turizam Općine Fužine.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Popunjenošću kapaciteta zadovoljni su i u poznatom fužinarskom hotelu s četiri zvjezdice koji ima ukupno 25 soba.

“Zima je lijepo krenula, iako nije bilo snijega – sve do prve trećine trećeg mjeseca kada je zbog situacije u svijetu stvar malo stala. Što se tiče situacije u 4. mjesecu, dobra je vijest da se u Gorskom kotaru opet snima jedan film.”, otkriva Andrej Kauzlarić, direktor hotela.

Riječ je o filmu njemačke produkcijske kuće čiji će se kadrovi, između ostaloga, snimati u špilji Vrelo.

“Imamo čast da opet nakon 2016. godine, nakon što se snimao Winetu, posjetit će nas također jedna produkcijaska kuća u suradnji s našom kućom iz Zagreba i snimaju u špilji Vrelo, Lokvarki i na još nekoliko lokacija. Riječ je o filmu o spašavanju jednog speologa. prema istinom događaju, koji je pao u jednu jamu u Austriji”, dodaje Silvija Sobol.

Filmska ekipa popunit će tako, za vrijeme snimanja, veliki dio smještajnih kapaciteta u Fužinama.

“Tako da su se smještajni kapaciteti u Gorskom kotaru dosta popunili u 4. mjesecu, a maj i početak sezone je u nekom porastu što se tiče predrezervacija i nekih početnih rezervacija.”, ističe direktor hotela Andrej Kauzlarić.

Uz filmsku ekipu, u travnju će Fužine posjetiti i brojni inozemni te domaći turisti.

“Imamo najave grupa već ovaj petak 1.4. strance i domaće, krenule su školske grupe, turistički sadržaji su se počeli otvarati, znači naša špija Vrelo radi tijekom cijele godine ali sada će se aktivirati turistički vlakić, adrenalisnki park u Vratima, ponuda quadova….”, kaže Silvija Sobol.

Sve će to pratiti program raznih događanja koja počinju oko Uskrsa, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version