OPTIMIZAM U FUŽINAMA

Video | Nakon Winnetoua, u Fužinama će se snimati još jedan film!

Photo: Nel PavleticPIXSELL

Kaubojsko selo, špilja Vrelo, šetnice uz jezero, vožnja kočijom, samo je dio onoga što turiste privlači u Fužine

“U prva tri mjeseca imamo oko 5 tisuća noćenja. Za razliku od prošle godine vesele nas to što nam se polako vraćaju i stranci. Kada uspoređujemo 2019. godinu s kojom volimo uspoređivati, sveukupno je povećanje noćenja u ova tri mjeseca 40 posto.”, ističe Silvija Sobol, voditeljica Odjela za turizam Općine Fužine.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Popunjenošću kapaciteta zadovoljni su i u poznatom fužinarskom hotelu s četiri zvjezdice koji ima ukupno 25 soba.

“Zima je lijepo krenula, iako nije bilo snijega – sve do prve trećine trećeg mjeseca kada je zbog situacije u svijetu stvar malo stala. Što se tiče situacije u 4. mjesecu, dobra je vijest da se u Gorskom kotaru opet snima jedan film.”, otkriva Andrej Kauzlarić, direktor hotela.

Riječ je o filmu njemačke produkcijske kuće čiji će se kadrovi, između ostaloga, snimati u špilji Vrelo.

“Imamo čast da opet nakon 2016. godine, nakon što se snimao Winetu, posjetit će nas također jedna produkcijaska kuća u suradnji s našom kućom iz Zagreba i snimaju u špilji Vrelo, Lokvarki i na još nekoliko lokacija. Riječ je o filmu o spašavanju jednog speologa. prema istinom događaju, koji je pao u jednu jamu u Austriji”, dodaje Silvija Sobol.

Filmska ekipa popunit će tako, za vrijeme snimanja, veliki dio smještajnih kapaciteta u Fužinama.

“Tako da su se smještajni kapaciteti u Gorskom kotaru dosta popunili u 4. mjesecu, a maj i početak sezone je u nekom porastu što se tiče predrezervacija i nekih početnih rezervacija.”, ističe direktor hotela Andrej Kauzlarić.

Uz filmsku ekipu, u travnju će Fužine posjetiti i brojni inozemni te domaći turisti.

“Imamo najave grupa već ovaj petak 1.4. strance i domaće, krenule su školske grupe, turistički sadržaji su se počeli otvarati, znači naša špija Vrelo radi tijekom cijele godine ali sada će se aktivirati turistički vlakić, adrenalisnki park u Vratima, ponuda quadova….”, kaže Silvija Sobol.

Sve će to pratiti program raznih događanja koja počinju oko Uskrsa, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari