POTHVAT ZA POVIJEST

Video |Napeto pratimo pothvat Leona Kamenskog iz Rijeke: Mauro Barak najveća mu je podrška!

Idi na originalni članak

Uspet će se više od 18 kilometara, a sve kako bi jedan 12-godišnjak prohodao!

Oglas

I dalje pratimo nesvakidašnji izazov mladog sportskog rekreativca Leona Kamenskog iz Rijeke koji se odlučio popeti uz 104 tisuće stepenica i to u jednom od najviših zagrebačkih nebodera – s ve kako bi pomogao dječaka Maura Baraka koji mora na skupu operaciju u inozemstvo.

Više u VIDEOPRILOGU:

Mladi sportski rekreativac Leon Kamenski iz Rijeke odlučio se popeti uz 104 tisuće stepenica i to u jednom od najviših zagrebačkih nebodera. Na 25 katova Zagrepčanke ovaj sportaš i humanitarac se uspinje 214 puta – kako bi pomogao prikupiti novac za liječenje 12-godišnjeg Maura.

104.860 stepenica ili gotovo 18 kilometara – upravo toliki uspon dvostruko je dulji od uspona na najvišu svjetsku planinu Mount Everest. Na 25. katu okrijepa, liftom do prizemlja i onda ponovno. Izazovom hrabro korača 24-godišnji Leon, a prije nego je u petak krenuo objasnio je kako se pripremao:

“Redovan sam u treninzima, kombiniram za vikend višesatne treninge, miješam biciklizam i trčanje po 5,6,7 sati treniram, dok u tjednu znam radit dva treninga, jedan prije posla i drugi nakon posla.”

Leon se uspinje kako bi dječak Mauro mogao hodati. S četiri godine dijagnosticirana mu je rijetka bolest. Pojednostavljeno, njegove se kosti bez teških operacija ne mogu nastaviti okoštavati. 12-godišnjak je imao već šest operacija, sve ih obavlja u Beču gdje je jučer dobio novu ortozu i napravio prve korake nakon više od dva mjeseca.

Potrošili 600.000 kuna

Mauro je u protekla tri mjeseca imao dvije operacije i u ožujku ga čeka još jedna operacija. Bez vaše pomoći financijske također bi ovo bilo neizvedivo.

Do sad su Maurovi roditelji uz pomoć donacija na liječenje potrošili preko 600 000 kuna. “Trenutačno smo u toj fazi, da Mauro ponovno prohoda, da se priključi svojim vršnjacima, da krene u život kao svaki normalni dječak.”

U Hrvatskoj ne postoji registar za rijetke bolesti – pomoć za roditelje poput Maurovih gotovo je nepostojeća.

Zato u pomoć uskaču ljudi poput Leona, a uspije li on u ovom izazovu, postat će 5. osoba na svijetu koja je takvo što napravila, a sve kako bi mali Mauro napokon imao normalno djetinjstvo.

Iz Zagrepčanke se tijekom Leonovog uspona koji je trajao više od 34 sata, javila Ida Hamer. (Vijesti.hr)

Exit mobile version