ŽELJA JAČA OD SVEGA

Neki Riječani već su na europskim skijalištima; U ‘hrvatskom tjednu’ pridružit će im se još tisuće Hrvata

Bliži se Nova godina pa tako i ‘hrvatski tjedan’ na europskim skijalištima. Iako mjere vezane za koronavirus otežavaju skijašku sezonu, želja skijaša ipak je jača

Donosimo atmosferu s dva skijališta u Italiji ali i očekivanja od nastavka skijaške sezone.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Sappada je maleno talijansko skijalište u regiji Veneto, smješteno 60-tak kilometara sjeverozapadno od Udina. Trenutno tamo treniraju članovi Ski kluba Rijeka.

“Zadnji treninzi prije utrka, uvijek se volimo vratiti u Sapadu, ovo nam je baza. Uživamo u odličnom vremenu I u odličnim uvjetima. Ski klub Rijeka!”, pozdravlja Maja Fućak iz Ski kluba Rijeka.

Članovi Ski kluba Rijeka su sretni jer su se nakon dvije godine vratili na svoje omiljeno skijalište. Rasploženje im ne mogu pokvariti niti mjere vezane za koronavirus.

“Svi polaznici koji dođu ovdje moraju prilikom kupnje skijaške karte pokazati nažalost green pass ili covid potvrdu da su preboljeli ili da su cijepljeni.”, pojašnjava Mateo Rački, trener Ski kluba Rijeka.

Iako hrvatski tjedan na europskim skijalištima počinje s novom godinom, mnogi Hrvati već uživaju na Kronplatzu.

Već se osjeća da su Hrvati tu, čak ih ima i u ugostiteljskim objektima, povećani broj očekujemo prvog siječnja i 8. siječnja. Mi smo već ovdje, uživamo, s nama su i neki skijaški klubovi.”, otkriva Timislav Šepić, predsjednik Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu PGŽ.

Među njima i poznati trener hrvatske skijaške reprezentacije Slaviša Weiner.

“Mi smo ovdje na treningu već tri dana, uvjeti su odlični, snijega ima, staze su odlično pripremjene, staze rade. Pozivam sve one koji su se odlučili već ranije da ne odustanu zbog ovih novih promjena.”, kaže Slaviša Weiner, skijaški trener.

Za skijanje je obevezna covid potvrda, osim za djecu mlađu od 12 godina.

Umjesto o opremi, svi koji se spremaju za skijanje razmišljaju o potvrdama i testovima za koje pravila varijaju ovisno o zemlji. Ipak, procjenjuje se da se oko 120 tisuća Hrvata sprema na skijanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari