NJIVICE: Ni kampiranje više nije što je nekad bilo: Smještaj često luksuzniji i od hotelskog!

Foto: Ilustracija

Jedan takav kamp u Njivicama na otoku Krku, u kojem se traži mjesto više, posjetila je i ekipa RTL-a

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Inače, u Hrvatskoj posluju čak 704 kampa, a u njima se može odmarati oko 253 tisuće turista. I dok većinu njih čine mali, obiteljski kampovi – sve je više ulaganja u kamping u Hrvatskoj – pa je takav smještaj često i luksuzniji od hotelskog. Jedan takav kamp u Njivicama na otoku Krku, u kojem se traži mjesto više, posjetila je i ekipa RTL-a.

Ove mobilne kućice davno su rezervirale obitelji s djecom. Oduševio ih je novi zabavni park s bazenom iz kojega najmlađi ne izlaze.

“Stigli smo na sedam dana jer nam je praktično, blizu je more, tu je djeci za igranje, zadovoljni smo jako”, kaže Špela Hudobivnik iz Slovenije.

Ispod njih su luksuzne mobilne kućice, svaka sa svojim bazenom. Visok je datum, visoka cijena, ali Nizozemka kaže kako ovaj odmor vrijedi svake lipe.

“Ostajemo tjedan dana, sviđa nam se, našli smo kamp na internetu, imali su dobre kritike i zato smo ga odabrali”, Marie-Jose Moorn.

Tu se odmara 2200 gostiju, za cijenu od 180 do 380 eura na dan koju prati kvaliteta.

“No sve smještajne jedinice su u potpunosti popunjene, slobodnog mjesta nema, jedina razlika s prošlom godinom je što smo ove godine u financijskom rastu od 15 % zbog čega smo vrlo zadovoljni”, kaže voditelj kampa Luka Majcen.

Investicija od 12 milijuna eura u sezoni, itekako se vraća. Najveći dio iznosa, 8 milijuna, uložili su u luksuzne vile. Projekt ih predviđa 80, a djelo su hrvatskih arhitekata i dizajnera. U najveću, naše su kamere zavirile tek koju minutu prije ulaska gostiju.

“Do sada smo pripremili desetak kućica koje su evo i primile svoje prve goste, dok u narednih desetak dana ukupan broj spremnih kućica će biti 38”, kaže Vedran Kežić, direktor operacija hotelske kuće.

Mi izlazimo, a prvi gosti stižu. Vila s tri sobe ima više od 70 četvornih metara.

“Lijepo je, mirno, dosta je drveća okolo, volim prirodu, čini mi se elegantno, moderno, a kako smo se odlučili? Iskreno, puno je apartmana u ponudi, cijene su svakakve, smještaj, sam ugođaj u apartmanima bude dosta starog namještaja i svačega pa mi onda to nikak ne odgovara”, kaže Jasminka Hunjadi Novak iz Čakovca.

Ovo im je, kažu, hit. Kao i mnogima koji ljetuju u hrvatskim kampovima, a takvih je od početka godine milijun i osamsto tisuća. Ostvarili su 11 milijuna noćenja što je rast od 3 posto, a tek je početak kolovoza.

Maja Brkljača

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari