PRVA UTAKMICA

Novoosnovani Malonogometni klub Rijeka odigrao svoju prvu utakmicu!

Screenshot video Kanal RI

Hrvatski malonogometni klub Rijeka odigrao je prvu utakmicu u povijesti kluba

U sportskoj dvorani Matulji snage su u prijateljskom ogledu odmjerili s prvoligašem Futsal Pula. Poraz Riječana je u prvoj utakmici bio očekivan.

“I više nego zadovoljni, dečki su dali sve od sebe. Igrali smo protiv renomiranog protivnika stvarno i gledali smo samo da pokažemo što više odnosno što nas je trener Luka naučio u ovih mjesec dana koliko radimo. Inače većina nas se bavila velikim nogometom, ne toliko malim tako da sam ja i više nego zadovoljan”, kaže Romano Pejnović iz HMNK Rijeka za Kanal RI.

“Mislim da bi mi svi trebali biti sretni da je ovo sve skupa počelo, da je ovaj veliki projekt dobio nekakav početak i mislim da je to najbitnije iz ove utakmice. I da su dečki startali i osjetili kako sve to skupa izgleda, futsal Pula je ipak jedan novi prvoligaš tako da je to jedan nivo više od nas”, mišljenja je Luka Tomljanović, trener HMNK Rijeka.

Više u VIDEOPRILOGU:

Pripremila: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Malonogometni klub Rijeka je osnovan ovoga ljeta na inicijativu entuzijasta, zaljubljenika u ovaj sport i uz nesebičnu pomoć nogometnog kluba Rijeka.

“Par godina već u Rijeci postoji ta malonogometna liga, inače Vedran koji je predsjednik MNK Rijeka je došao na ideju osnivanja malonogometne lige, to je nama svima velika ljubav i preko toga je došlo, jedan dan je rekao hoćemo osnovat klub uz Dalibora Radosina i trener Luku Tomljanovića došlo je do neke realizacije i svi smo sretni radi toga”, otkriva Romano Pejnović.

Klub će u natjecanje krenuti iz 2. HMNL zapad, a prvenstvo počinje u listopadu.

“Vidjet ćemo, plenum još nije bio i ne zna se koliko će točno ekipa biti u 2. Ligi, vjerojatno oko 12-ak. Dobro, interesantna liga, sve jača i jača, ekipe koje su tu dugi niz godina. Mi smo novi, mladi, tu smo da radimo, učimo i jedva čekamo da krene”, kaže Luka Tomljanović.

Cilj je jednog dana postati prvoligaš, ali primarna namjera osnutka kluba je razvoj futsala na ovom području.

“Ja mislim da je to broj jedan, stabilizacija futsala, stabilizacija ovog kluba, pružanje svojevrsne platforme za mlade igrače, za sve ljude koji vole ovaj sport, koji su zaljubljeni u ovo i mislim da je to nekako najbitnije”, mišljenja je kaže Luka Tomljanović, trener HMNK Rijeka.

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu ali futsal ga, kada govorimo o amaterskoj razini, prati u stopu. Jedan od razloga je i dinamika igre.

“Igrači puno više imaju loptu u nogama, to je prvenstveno. Puno više igramo s loptom, dinamičnije je, puno je više golova, svega, igračima je puno zanimljivije igrati. I publici? I publici naravno. Puno je više lijepih golova, svega”, mišljenja je Romano Pejnović iz HMNK Rijeka.

Klub u natjecanje osim sa seniorima kreće sa kadetima i juniorima a kako bi sport što više približio djeci, od iduće sezone u planu ima i otvaranje futsal akademije, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari