ODLIČAN PLIVAČ! I srne vole kostrenske plaže, zar ne?

Naša sugrađanka je u kostrenskoj uvali Svežanj videosnimkom ovjekovječila neobičan prizor – na mjestu gdje se obično bućkaju gosti, zaplivala je i jedna – srna!

Neobičan prizor u uvali Svežanj u Kostreni – posjetitelji su jučer ujutro nešto iza 8 sati mogli primijetiti i jednog neobičnog kupača, mladu srnu koja je vjerojatno zalutala na područje tik uz more, no kada se već tu našla – slučajno ili ne – odlučila je i zaplivati u moru poput nekoga kome je to uobičajena navada.

Raonoranioci koji su se našli u tom trenutku na plaži bili su više nego iznenađeni prizorom, a naša sugrađanka Sara Kezele bila je najsnalažljivija uspjevši u trenu uključiti videosnimanje pa je ovaj nesvakidašnji prizor ovjekovječen snimkom koju je objavila na svome Facebook profilu.

https://www.facebook.com/sara.kezele/videos/10155342556868798/

Poznato je da na rečeno područje pa sve do otoka Krka često svraća razna divljač, od divljih svinja do medvjeda koji znaju preplivati more sve do otoka Krka, no rijetki su slučajevi da netko od ljudi i svjedoči takvim životinjskim pothvatima – i još da je toliko brz i priseban da sve viđeno i snimi. Nažalost, divljač na širem području oko Rijeke često stradava i u bliskim susretima s motornim vozilima.

Kostrenjani i stanovnici okolnog područja komentiraju kako su vjerojatno istu ovu srnu vidjeli proteklih dana i u drugim područjima Kostrene.

Sara Kezele, inače vlasnica ugostiteljskog objekta na rečenoj lokaciji, rekla nam je kako je odmah na broj telefona 112 nazvala Državni informacijski i komunikacijski sustav zaštite i spašavanja, a dežurni u toj službi su pak o ovom susretu sa zalutalom srnom obavijestili nadležno lovačko društvo. Prema saznanjima Sare Kezele, srna je uz pomoć lokalnih lovaca našla put do sigurnosti.

I mi se nadamo da se srna-plivačica iz ovog videopriloga naposlijetku sretno i spretno dočepala sigurnosti svoga prirodnog šumskog okruženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari