SJAJNI REZULTATI

Otok Krk u samo 15 dana ostvario nevjerojatnih 160 tisuća dolazaka: ”Sezona je daleko iznad očekivanja”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predivne plaže I šetnice uz more, bogata kultuno-povijesna baština te odlična prometna povezanost, samo je dio onoga što turiste privlači na otok Krk. Trenutno ih boravi više od 64 tisuće.

MAJDA ŠALE, direktorica Turističke zajednice otoka Krka zadovoljna je rezultatima:

”Možemo se lijepo pohvaliti da su u prvih 15 dana kolovoza ostvareno preko 160 tisuća dolazaka, I preko milijun noćenja. Kada to pribrojimo rezultatima za prvih sedam mjeseci onda možemo konstatirati da smo premašili rezultate iz 2020. godine.

Najposjećeniji je Grad Krk. U srpnju je u njemu ostvareno 57.500 dolazaka što čini 95% ostvarenih dolazaka 2019. te gotovo 391.000 noćenja što čini 82 posto u odnosnu na rekordnu turističku godinu,” kazala je

VIŠE U VIDEOPRILOGU KANALA RI:

A zadovoljni su i turisti:

”Ovdje ćemo ostati 12 dana. Jako nam se sviđa, tek smo tri dana ovdje I već smo oduševljeni,” kazala je Linda iz Austrije

”Ovo su moje dvije prijateljice, Njemice, došle su prije 20 godina zaljubile se u Hrvatsku I kupile su apartmen, obje. A mi smo kupili prije 30 godina apartman. I Krk je prava oaza.”, dodala je Lili iz Njemačke.

Turistički djelatnici na Krku zadovoljni su odvijanjem turističke sezone, kazala je Anita Mršić, turistička djelatnica

”Mi nudimo vožnje polupodmornicama, znači razgledavamo podmorje. Ljuid ima, interesa ima I vrlo smo zadovoljni sezonom. Najviše noćenja na otoku Krku ostvarili su gosti iz Njemačke, a zatim slijede oni iz Slovenije i Austrije,” dodala je,

Direktorica Turističke zajednice otoka Krka kazala je kako najveći broj gostiju boravi u obiteljskom smještaju:

”Apartmani, kuće za odmor, sobe, oni su najjače zastupljeni s preko 43 posto. Odmah slijede kampovi oni su na 90 posto 2019. godine. Rezultati turističke sezone premašili su očekivanja, poručuju iz turističke zajednice,” rekla je Šale.

”Drago mi je da smo se svi skupa uspjeli dobro priprmei za ovu turističku sezonu posebice što se tiče odgovornosti I epidemioloških mjera, dobre organizacije što s etiče testiranja, gotovo u svim destinacijama,” dodala je.

Nakon Grada Krka, najviše turista broji Baška, a zatim slijedi Omišalj i Malinska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari