VELIKO NEVRIJEME

OZBILJNO UPOZORENJE METEOROLOGA! Sutra u Rijeci i okolici snažno grmljavinsko nevrijeme, oluja će ‘pobrisati’ cijelu Hrvatsku!

Ilustracija (Riportal)

Ovaj puta smo posebno oprezni u prognoziranju i želimo da nas ovaj puta svi zaista ozbiljno shvate jer ovo će biti prilično neugodno, kazala je meteorologinja RTL-a.

Više u VIDEOPRILOGU:

U nastavku pročitajte i cijelu prognozu Dunje Mazzocco Drvar:

Tlak je tijekom dana padao, u dijelu zemlje meteoropati su mogli osjetiti da je atmosfera nad nama prilično nestabilna. U takvim uvjetima premješta se prema nama relativno velika količina vlage, spremaju se nevremena.

Neće biti sporadična kao danas, nego dobro organizirana, većih razmjera. Pojavljivat će se već noćas u Istri, ujutro već i na Kvarneru. Pljuskovi će biti sve jači, nerijetko će to biti i izraženije nevrijeme s jakim i obilnim izljevima kiše koji mogu izazvati bujice. Pogoršanje će se brzo širiti na cijelu zemlju, zahvatit će riječko primorje, moguće sve do Zadra, zatim i Gorski kotar i dio Like.

Od sredine dana česti pljuskovi i u unutrašnjosti

Od sredine dana jaki i česti pljuskovi pojavljivat će se i drugdje u unutrašnjosti, pa tako i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Za razliku od prošlih sličnih epizoda, ovoga puta će neugodnije, pa i opasnije, biti u južnim i istočnim dijelovima središnje Hrvatske.

U Slavoniji je velika vjerojatnost za snažna nevremena koja će najprije zahvatiti Posavinu, područje Nove Gradiške i Slavonskog broda, a zatim brzo prebrisati sve do Podravine i Baranje.

U Dalmaciji nevere, ali količina kiša bit će većinom zanemariva, a neki dijelovi opet bi proći bez ijedne kapi, doduše rijetki. No, manje osvježenje donijet će tramontana.

Na zapadu će se vrlo vjerojatno skupiti relativno dobra količina, i to ponajprije u Gorskom kotaru i dijelu Like, moguće i na Kvarneru. Kako dan bude odmicao pljuskovi će slabjeti, navečer prestati.

U srijedu smirivanje…

U srijedu smirivanje, a od četvrtak znatno stabilnije. Nakon prolaznog osvježenja stiže novi blagi toplinski val s temperaturama preko 30.

I na moru će u srijedu još biti pljuskova, a zatim će se vrijeme smiriti. Zrak će se samo malo ohladiti, a ne treba se plašiti ni hlađenja mora. Ugodno ljetno vrijeme se nastavlja.

I na kraju još jednom podsjetnik na sutrašnje neugodno, pa i opasno vrijeme. Prema upozorenjima DHMZ-a, najveća vjerojatnost za jače nevrijeme je u Slavoniji i na sjevernom Jadranu gdje su bujične poplave i snažna grmljavina najizglednije.

Vijesti.hr, RTL Danas

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari