NOVA PEDAGOŠKA GODINA

Počela je nova pedagoška godina; U riječke vrtiće upisano preko 3000 djece!

U riječkim je dječjim vrtićima započela još jedna pedagoška godina. Ukupno je u vrtiće Grada Rijeke upisano 3106 djece, među kojima je i 2000 djece primljene u jednu od 22 ustanove Dječjeg vrtića Rijeka.

Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka pozdravlja sve mališane koji su prvi puta kročili u vrtiće:

”Neki su pristigli tek jučer, neki će dolaziti ovih dana jer smo dogovorili postupnu prilagodbu za novu djecu. I ovom prigodom ja bi pozdravila sve njih i koji su stigli ivkoji tek trebaju doći i zaželjela im što ugodniju, što ljepšu i bezbolniju prilagodbu”

Više u videoprilogu KanalaRi:

LINDA FRKOVIĆ LENAC, odgajateljica

”Kao i svake godine do sad proteklo je u pozitivnoj atmosferi, odgajatelji su se trudiLi taj dan učiniti što veselijim, što pozitivnijim, pogotovo za novu djecu, nove roditelje kojima je to veliki početak, prekretnica u životu.”, dodala je Linda Frković Lenac, odgajateljica.

Boravak djece u vrtiću i ove je godine obilježen provođenjem mjera za sprečavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa.

”Znači ono uobičajeno održavanje fizičkog razmaka, nošenje zaštitnih maski I higijena ruku. Na ulazima su postavljene dezinfekcijske podloge tzv, Bez barijere I držači za dezinfekcijska sredstva. Naša djece ne koriste zaštitne maske niti dezinfekcijska sredstva za ruke.

”Također roditelji su dužni svakoga dana mjeriti tjelesnu temperaturu djeteta, bilježiti u bilježnicu te po dolasku dati na uvid odgajatelju,” kazala je zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Rijeka, Miljana Pivaš.

”Jučer smo zaprimili nove preporuke ministarstva za odgoj I obrazovanje RH koje ćemo detaljno proučiti I pridodati postojećim mjerama ako za to postoji potreba,” dodala je.

 Zahvaljujući Gradu Rijeci i pronalasku novih prostora, dječji vrtić Rijeka ove godine bilježi 4 jasličke skupine više.

”To je jedna jaslička skupina u objektu Mirta, jedna skupina u objektu Radost na Turniću I dvije, evo nešto potpuno novo čime smo baš oduševljeni mogu reći, to su dvije skupine pri školi Kozala.

Sveukupno, svoje je mjesto u Dječjim vrtićima Rijeka na ovaj način pronašlo 44 djece jasličkog uzrasta, pa se u ustanovi nadaju da će ovo postati i budući model rješavanja problema nedostatka vrtićkih kapaciteta,” kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari