NOVA PEDAGOŠKA GODINA

Počela je nova pedagoška godina; U riječke vrtiće upisano preko 3000 djece!

Idi na originalni članak

U riječkim je dječjim vrtićima započela još jedna pedagoška godina. Ukupno je u vrtiće Grada Rijeke upisano 3106 djece, među kojima je i 2000 djece primljene u jednu od 22 ustanove Dječjeg vrtića Rijeka.

Oglas

Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka pozdravlja sve mališane koji su prvi puta kročili u vrtiće:

”Neki su pristigli tek jučer, neki će dolaziti ovih dana jer smo dogovorili postupnu prilagodbu za novu djecu. I ovom prigodom ja bi pozdravila sve njih i koji su stigli ivkoji tek trebaju doći i zaželjela im što ugodniju, što ljepšu i bezbolniju prilagodbu”

Više u videoprilogu KanalaRi:

LINDA FRKOVIĆ LENAC, odgajateljica

”Kao i svake godine do sad proteklo je u pozitivnoj atmosferi, odgajatelji su se trudiLi taj dan učiniti što veselijim, što pozitivnijim, pogotovo za novu djecu, nove roditelje kojima je to veliki početak, prekretnica u životu.”, dodala je Linda Frković Lenac, odgajateljica.

Boravak djece u vrtiću i ove je godine obilježen provođenjem mjera za sprečavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa.

”Znači ono uobičajeno održavanje fizičkog razmaka, nošenje zaštitnih maski I higijena ruku. Na ulazima su postavljene dezinfekcijske podloge tzv, Bez barijere I držači za dezinfekcijska sredstva. Naša djece ne koriste zaštitne maske niti dezinfekcijska sredstva za ruke.

”Također roditelji su dužni svakoga dana mjeriti tjelesnu temperaturu djeteta, bilježiti u bilježnicu te po dolasku dati na uvid odgajatelju,” kazala je zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Rijeka, Miljana Pivaš.

”Jučer smo zaprimili nove preporuke ministarstva za odgoj I obrazovanje RH koje ćemo detaljno proučiti I pridodati postojećim mjerama ako za to postoji potreba,” dodala je.

 Zahvaljujući Gradu Rijeci i pronalasku novih prostora, dječji vrtić Rijeka ove godine bilježi 4 jasličke skupine više.

”To je jedna jaslička skupina u objektu Mirta, jedna skupina u objektu Radost na Turniću I dvije, evo nešto potpuno novo čime smo baš oduševljeni mogu reći, to su dvije skupine pri školi Kozala.

Sveukupno, svoje je mjesto u Dječjim vrtićima Rijeka na ovaj način pronašlo 44 djece jasličkog uzrasta, pa se u ustanovi nadaju da će ovo postati i budući model rješavanja problema nedostatka vrtićkih kapaciteta,” kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka.

Exit mobile version