Pogledajte reakciju mladog Riječanina – ovo se ne viđa svaki dan!

Nažalost, ovo se ne viđa svaki dan! Mladić se spuštao pješice Ulicom Erazma Barčića prema Jadranskom trgu kada je ugledao prizor koji je u njemu probudio one najljepše ljudske osobine

U suprotnom pravcu, uzbrdo, kretala se osoba s poteškoćama u kretanju koja je usto ispred sebe gurala kolica za pomoć pri hodu.

Osoba se vidljivo otežano kretala i činilo se da uopće neće uspjeti savladati uzbrdicu na cesti (zbog stepenica na tom dijelu ulice osobi s kolicima nije moguće kretati se prolazom za pješake). Automobili su ju zaobilazili, osoba je u jednom trenutku zastala i činilo se kao da joj je pozlilo, a onda ju je sa suprotne strane ceste primijetio jedan mladić.

Mladić nije ni sekunde dvojio, pretrčao je cestu i odmah pod ruku uhvatio osobu s poteškoćama u kretanju pomogavši joj da savlada uspon a zatim ju je uz riječi ohrabrenja otpratio u pravcu zgrade Fine.

Reći će neki, ma to je sasvim ljudski potez koji bi napravio svatko u sličnoj situaciji. No bi li, zaista? Koliko nas bi se samo okrenulo na drugu stranu? Stoga ovaj potez zasad anonimnog mladića dobroga srca i izdvajamo kao potez mjeseca – jer je tako naizgled malen, a tako nemjerljivo velik!

Stoga vas pozivamo da podijelite ovu vijest, a onaj tko poznaje mladića da ga zamoli da nam se javi, kako bi ga dodatno predstavili široj javnosti!

Napomena: Kratki video poslao nam je čitatelj koji se zatekao u prolazu automobilom i sam bi priskočio u pomoć osobi ali je prije njega to učinio opisani mladić, kojemu se zahvaljuje i na ovaj način, slanjem kratkog videa portalu Riječanin kako bi građani znali da među nama žive i ovakvi “ulični supermeni”.

Bez plašta i sposobnosti letenja, ali ogromnog srca što nam vraća vjeru u ljude, humanost i ljudsko suosjećanje!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views