Pogledajte spektakularni vatromet! Rijeka i Hrvatska uz pjesmu i ples dočekali Novu godinu

Foto: Facebook/Lilly Boldin

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačenik Vojko Obersnel koji je poželio svima sretnu novu godinu, puno ljubavi i sreće u 2019.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Večeras počinjemo odbrojavati zadnjih 365 dana do 2020., kada ćemo biti Europska prijestolnica kulture, a onda zabava svaki dan!” rekao je Obersnel.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

https://www.facebook.com/creativemediahr/videos/722687561443825/

Na glavnome zagrebačkom trgu veselo se, uz pjesmu, ples i vatromet, ušlo u Novu 2019. godinu, a čestitku Zagrepčanima i njihovim gostima tradicionalno je uputio gradonačelnik Milan Bandić. Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i “Četiri tenora” koje je pratio Revijski orkestar.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu na glavnome zagrebačkom trgu u 22,30 sati stigla su “Četiri tenora” – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak, koji su uz pratnju Revijskog orkestra i pod ravnanjem Dinka Apellta izveli agramerske pjesme a nakon toga uslijedio je koncert Hladnog piva, koji 30. obljetnicu proslavlja i tim koncertom.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Dubrovčani i njihovi gosti, njih oko šest tisuća, Novu su 2019. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Nine Badrić i Tonyja Cetinskog, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Program dočeka počeo je u ponedjeljak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Miu Negovetić i Supercover band, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim u svojim domovima i brojnim ugostiteljskim objektima, veliki broj Osječana Novu 2019. godinu dočekao je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića. Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića organizirao je grad Osijek, a građani su bili počašćeni čajem s rumom i kuhanim vinom te vatrometom uz ponoćni valcer. Na dočeku Osječane su zabavljali Igor Delač i “Aura bend” te Tamburaški sastav “Lege”.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

I ove godine uz sufinanciranje Grada Osijeka, u sklopu Adventa u Osijeku, organiziran je novogodišnji doček za djecu točno u podne uz puštanje balona u zrak, vatromet, konfete i dječji šampanjac.

Predsjednica kod vatrogasaca i policajaca

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović Novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju gdje je građanima čestitala Novu godinu.

Tomislav Miletic/PIXSELL

Čestitam svima novu godinu, da nam svima bude sretnija i uspješnija, rekla je predsjednica tijekom posjeta operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke.

Predsjednica je prethodno posjetila i Dom za starije osobe Sveta Ana te se susrela s dežurnim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja