NOVA PREDSTAVA

PREMIJERA OPERNE LJUBAVNE PRIČE: Bizetova opera “Carmen” zasjala na riječkoj pozornici

Foto: Moja Rijeka

Opera Georgesa Bizeta “Carmen” u zajedničkoj inscenaciji Selme Banich, Sandre Dekanić, Marina Blaževića i Alana Vukelića jučer je premijerno izvedena u HNK Ivana pl. Zajca.

Inicijalno je na riječkoj pozornici trebala biti izvedena prilagođena verzija nezaboravne izvedbe u pulskoj Areni 2019. godine istog autorskog tima, no zbog pandemije koronavirusa, koja je potpuno promijenila okolnosti izvedbe, stvorena je nova predstava.

U naslovnoj ulozi nastupila je austrijska mezzosopranistica Michaela Selinger, koja se prošle sezone riječkoj publici predstavila kao Sesto u Händelovoj operi “Julije Cezar u Egiptu”. U ulozi Don Josea u premijernoj riječkoj izvedbi bio je Aljaž Farasin, a Micaëlu je utjelovila Anamarija Knego. U ostalim ulogama bili su Luka Ortar, Robert Kolar, Dario Bercich i drugi.

Izvedbom je ravnao novi kućni dirigent Valentin Egel.

Premijerna izvedba bila je posvećena teatrologinji, dramaturginji, kazališnoj kritičarki i književnici Mani Gotovac, koja je preminula prije točno godinu dana. Ona je bila prva žena na čelu hrvatskog nacionalnog teatra i intendantica riječkoga HNK od 2003. do 2007. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views