'ZVIŽDAČ' OPET VOZI

Pritisak urodio plodom: Autotrolej produljio ugovor Robertu Puljiću, solidarni kolege ga vratili na posao

Screenshot RTL

Unatoč jednoj diplomi u džepu, a drugoj do koje malo fali, Robert kaže da od djetinjstva želi samo jedno: voziti autobus

Da su pravo i pravda dva oprečna pojma, pokazuje slučaj 29-ogodišnjeg Roberta Puljića, vozača riječkog Autotroleja.

Pravno ništa sporno jer mu je u petak isticao ugovor i šef je najavio da novi neće dobiti. Ali nema tu pravde, jer poslodavac traži vozače, a Robertu otkaz stiže dan nakon što je javno ukazao na probleme u firmi, , izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Ako se doslovno na isti problem u vozačkoj tablici, ukaže na jedan nedostatak veze deset puta, a on se 11. put opet ponovi, onda očigledno ne štima ništa”, kaže Robert.

Javno je to rekao, prozvao šefove koji ne rade svoj posao i umalo dobio otkaz. Ali diže se bura! U petak, umjesto po razdužnicu ide na razgovor.

“Rekao mi je direktor da sam tempirana bomba zapravo za njega i firmu, ali jednostavno stali su kolege na moju stranu i prijeti nekakav mislim da je nazvao tihi i bijeli štrajk”, kazao je Puljić.

U petak ujutro na momentalnu solidarnost spremno je 60 vozača.

“Spontano su se dogovorili da se od ponedjeljka počet će se pridržavati strogo kolektivnog ugovora i Zakona o radu, znači neće raditi više bez naloga za prekovremeni rad, neće više raditi takozvane duple smjene, u slučaju bilo kakvih zdravstvenih poteškoća odmah će ići na bolovanje”, rekao je Mateo Mavrić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Autotroleja.

To bi izazvalo kolaps gradskog i prigradskog autobusnog prometa.

“I tako da mi je dao taj novi tromjesečni ugovor na potpis, to smo potpisali i svi sretni i zadovoljni”, izjavio je Robert.

Vozač koji je inženjer prometa glavna je tema. Unatoč jednoj diplomi u džepu, a drugoj do koje malo fali, Robert kaže da od djetinjstva želi samo jedno: voziti autobus.

Zaposleno ih je 280, a raspisan je natječaj za još 10. Opravdano je pitanje zašto su onda Robertu najavili otkaz pa se predomislili.

“Do izmjene odluke došlo je zbog trenutne situacije i povećanog broja bolovanja uslijed same pandemije koronavirusom i same činjenice da u ovom trenutku nemamo dovoljno vozača”, objašnjava Kristina Prijić, glasnogovornica Komunalnog društva Autotrolej.

Riječki gradonačelnik potvrdio nam je da ne odobrava otkaz motiviran javnim istupom, ali da od direktora Autotroleja ništa nije tražio. Kuloari ne vjeruju, ali nije važno. Važno je samo da Robert ponovno ide na najdraži posao, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari