MODERNO RJEŠENJE

VIDEO Provjerili smo u riječkim autoškolama kako se po novome dolazi do vozačke dozvole!

Idi na originalni članak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Većina mladih ne može bez vozačke dozvole

Oglas

Promijenjeni su propisi koji vrijede pri prvom izdavanju vozačke dozvole! Na sreću vozača, sada su jednostavniji – što znači da je papirologija srezana!

Klik mišem

Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, poznatije kao „rozo uvjerenje“, više se ne mora uzimati od Hrvatskog autokluba pa nositi u MUP. Umjesto hodanja od šaltera do šaltera, sada se klika mišem.

Više u VIDEOPRILOGU:

Mateu je 19 i želi vozačku. Na prvom koraku, pri dolasku u autoškolu odmah dobra vijest!

Svaka ušteda vremena je dobrodošla“, izjavio je Mateo Širola iz Rijeke.

Slažu se s tim i polaznici jedne od najvećih riječkih autoškola. Tek slušaju predavanja, a kad polože teoriju i odrade vožnju, idu na ispit. Tko ga prođe, od ispitivača bi dosad dobivao tzv. rozi papirić s kojim se ide u MUP. Više nije tako!

Mislim da to meni odgovara više, mislim da je bolje bez dokumentacije“, rekao je Rafael Cuculić iz Rijeke.

Nema više potrebe za čekanjem u redovima ili na šalterima! Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, kakvih je lani u Hrvatskoj izdano 57 tisuća, MUP sada elektronički dobiva od HAK-a.

„Ovom će se mogućnošću olakšati građanima podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, a i dalje pozivam građane da koriste sustav e- građanin po kojemu se zahtjev za izdavanje e- vozačke dozvole može podnijeti“, rekla je Svemirka Miočić, službenica za odnose s javnošću PU primorsko-goranske.

Kada se dođe do zahtjeva, znači da je vozački ispit plaćen i položen! U Rijeci su cijene u većini autoškola podjednake.

Cijena je 6150 kuna prema autoškoli plus dodatni troškovi su tisuću i pol kuna znači tu su ispiti HAK-u, liječnički pregled i tečaj prve pomoći“, izjavila je Bisera Adamović, tajnica autoškole u Rijeci.

Većina mladih bez njega ne želi biti.

Vozački ispit mi je jako važan, iskreno strah me dosta, ali mislim da nije toliko strašno. Radila sam ovo ljeto, trebalo je izdvojit dosta novaca jer nije baš jeftino tako da eto uspjela sam si platit vozački“, rekla je Dorotea Speranza iz Rijeke.

Kada put do vozačke ne može biti jeftiniji, dobro je da je bar procedura njezina podizanja – jednostavnija!

Vijesti.hr

Exit mobile version