RASTOČINE: Pogledajte gužvu zbog radova, građani na rubu živaca i strpljenja!

Foto: Ilustracija

Kako je riječ je o „za građane korisnim radovima na zamjeni dijela cjevovoda toplovodnog sustava grijanja“, iz Energa mole građane za strpljenje

S Rastočina nam se javilo više građana nezadovoljnih organizacijom i trajanjem radova na zamjeni dijela cjevovoda toplovodnog sustava grijanja. Radovi u Tizianovoj, na Rastočinama i Lukačićevim stubama traju, s prekidima, od 5. travnja a završetak je predviđen za sredinu lipnja.

Međutim, građani s Rastočina tvrde da je za normalno odvijanje života građana na ionako skučenim Rastočinama ostavljeno premalo prostora, a to se posebno odnosi na privremenu prometnu regulaciju koja je dovela do toga da se svakodnevno na ključnim prometnicama stvaraju zastoji i prometni čepovi što je vidljivo i na videosnimci koju nam je poslao jedan od stanovnika Rastočina.

Iz TD Energa ističu kako su svjesni da su radovi na zamjeni dijela cjevovoda toplovodnog sustava grijanja u Tizianovoj, na Rastočinama i Lukačićevim stubama doveli do smanjenje kvalitete života na Rastočinama, no tvrde kako se drugačije nije moglo.

„TD Energo d.o.o.upravo vrši zamjenu dijela dotrajalih cijevi sustava grijanja. Privremenu regulaciju prometa vrši tvrtka Intea d.o.o.iz Rijeke. Promjena u regulaciji prometa stvara probleme, posebno žiteljima uvijek prometno zakrčene Ulice Rastočine. No kako se radovi izvode u na dobrobit i korist građana, a potrajat će još 30 dana, mole se građani za strpljenje“, reagirali su iz Energa.

Podsjetimo, radovi na zamjeni toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Škurinje izvode se u nekoliko faza, a njima su obuhvaćeni objekti u ulicama Rastočine, Lukačićeve stube, Tizianova, Ulica I. maja i Jelićeva ulica. Riječ je o radovima u sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci.

Iz Energa su priopćili i sljedeće: „Zamjena toplovoda u naselju Škurinje unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva ranijih faza obnove toplovoda pokazuju kako obnova toplovoda ima pozitivan efekt na smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, što ujedno znači i smanjenje toplinskih gubitaka mreže za 10-15%, kao i smanjenje u gubicima vode i potrošnje električne energije. Glavni izvođač, radova je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. Radovima će se zamijeniti oko 800 metara toplovodnih cijevi.“.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Škurinje možete se obratiti pisanim putem na Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka, elektroničkom poštom info@energo.hr ili telefonski (353-040). Također, informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim stranicama (www.energo.hr).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views