BROJKE DIVLJAJU

Video | Ravnatelj KBC-a Rijeka: ‘Imamo veliki broj bolesnika s teškim simptomima. Bolest je nepredvidiva’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

KBC Rijeka posjetila je RTL-ova reporterka Maja Brkljača i provjerila kakvo je stanje u riječkoj bolnici kroz razgovor s ravnateljem Alenom Ružićem.

Brojke novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji danima rastu, stoga su donesene nove strože mjere.

Isto tako pritisak na riječki KBC vrlo je intenzivan. Znalo se dogoditi da tijekom jednog popodneva i jedne noći dođe 30 novih pacijenata, a da broj djelatnika ostane isti.

Više u VIDEOPRILOGU:

‘Mislim da nije trenutak da se kritiziraju mjere’

Postavlja se niz pitanja kako onda sustav funkcionira. Odgovore na ta i mnoga druga pitanja ima prvi čovjek KBC-a Rijeka Alen Ružić.

Ravnatelj je objasnio kako trenutno  u KBC-u Rijeka ima 199 covid bolesnika, od toga je 28 na intenzivnoj njezi, od čega je njih 15 na respiratoru. Maksimalan kapacitet bolnice je 250. Bilo je pet smrtnih ishoda u proteklih 24 sata te je otvoren sekundarni centar u kojem se nalaze 23 pacijenta.

“Održavamo i dalje hitni program, budući da smo jedina bolnica na ovom području koja može pružiti te usluge. Onkološki program ide u cijelosti, a svi ostali programi su usporeni”, rekao je ravnatelj.

“Bolest je doista nepredvidiva i jedini spas je zajednička borba zdravstvenog sustava s jedne strane i ljudi, naših građana s druge strane”, podijelio je s RTL-ovom novinarkom ravnatelj Ružić.

“Mislim da nije trenutak da se kritiziraju mjere i detalji. Mislim da je najvažnija poruka ozbiljnosti situacije i ozbiljnosti i odgovornosti svakog pojedinca. Gledajte, brojke zaraženih nisu apstraktne brojke, to su ljudska imena, to su naše bliske osobe. Stoga mislim da nije vrijeme za kritiku mjera i usporedbu detalja. Nadam se i smatram da su mjere opravdane. Da ćemo za 10-15 dana vidjeti pune efekte ovih mjera”, zaključio je Ružić za RTL a prenose Vijesti.hr

Maja Brkljača/RTL/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari