RAZGOVOR: Ravnatelj GKR Niko Cvjetković o novostima za korisnike i riječkom Festivalu bibliobusa

Krajem tjedna u Rijeci je održan 8. Festival bibliobusa a priliku smo iskoristili za kratak razgovor o Festivalu ali i nekim eventualnim novostima za korisnike

U samom središtu Rijeke, a Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu 111. brigade Hrvatske vojske održano je najveće regionalno okupljanje bibliobusa – Festival bibliobusa u Rijeci ili, kako su ga organizatori nazvali, “Slavlje dostupnosti knjige svima” (OVDJE).

S knjigoljupcima, među kojima su prevladavala djeca iz riječkih dječjih vrtića i osnovnoškolci, družila se brojna ekipa djelatnika Gradske knjižnice Rijeka na čelu s ravnateljem GKR Nikom Cvjetkovićem i voditeljicom bibliobusne službe Verenom Tibljaš.

Priliku smo iskoristili za kratak razgovor s ravnateljem Gradske knjižnice Rijeka Nikom Cvjetkovićem o Festivalu bibliobusa, ali i o nekim drugim pitanjima koja bi mogla itekako zanimati korisnike Gradske knjižnice.

Pogledajte video:

Rijeka opet prva

Zanimljivo, davne 1969. godine prvi bibliobus na prostorima bivše države, pa samim time i Republike Hrvatske, došao je upravo u Rijeku. Otad je bibliobusna služba evolvirala, razvijala se, pratila trendove i korisničke potrebe te je danas, pedeset godina nakon svog osnutka, življa i aktivnija no ikada prije, naglasili su iz Gradske knjižnice Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari