RIJEČANI ODUŠEVLJENI BRADOM PITTOM Obersnel: „Ukoliko postoji stvarni interes za riječki filmski studio, dat ćemo sve od sebe da se to i realizira“

Posjetom Brada Pitta našoj zemlji uz turističke, mogli bi postati presretni i hrvatski filmski djelatnici. Naime, suprug Angeline Jolie planira izgraditi filmski studio na hrvatskoj obali

Kao neki dan po Šibeniku, uskoro bi mogao obilaziti lokacije po Rijeci. Točno je da je Brad Pitt vrlo zainteresiran za izgradnju filmskog studija u Hrvatskoj.

Zvuči nestvarno, ali samo za one koji ne znaju da u Rijeci živi Rade Šerbedžija – veliki prijatelj slavnog holivudskog para koji s njima, kaže, godinama razgovara o ulaganjima u Hrvatsku.

“S Bradom sam ja razgovarao o tome jer je njega zanimalo, prije par godina još, da pravi negdje filmski studio u Hrvatskoj I onda sam mu ja govorio da bi najbolja varijanta bila Rijeka”, ispričao je Šerbedžija.

Šerbedžija koji je u Rijeci pokrenuo i glumačku akademiju, s Pittovom je namjerom upoznao i gradske čelnike.

“Stvarno se radi o načelnim razgovorima koji su obavljeni sa Šerbedžijom, međutim u ovom trenutku ne bih mogao više od toga reći, ukoliko postoji stvarni interes mi ćemo naravno dati sve od sebe da se to i realizira”, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Rade kaže kako Brada na investiranje nagovara godinama.

Kada su u pitanju ulaganja u Hrvatsku Brad Pitt se spominje u tri projekta, prvi je turistički kompleks preko puta Brijuna, a sada su aktualni Šibenik i Rijeka. Nakon što je svjetska zvijezda prije nekoliko dana posjetila Šibenik i potencijalnu lokaciju budućeg resorta vrijednog milijardu i pol eura, i ova priča o filmskom studiju u Rijeci više ne zvuči tako nerealno.

Vijest o ulaganju svjetske face u filmski studio Riječane je oduševila. Brad i Angelina Rijeci bi donijeli ogroman posao, a filmska industrija u Hrvatskoj bi, kaže Rade, procvjetala.

“Pa to bi bila velika stvar, ogromna stvar, ako ne Brad Pitt, sigurno da će netko od tih ljudi, velikih producenata, produkcijskih kuća, doći do toga”, rekao je glumac.

Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari