Riječani pred ovrhama zbog računa koji im nikad nisu stigli!

Idi na originalni članak
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nekima su čak zbog “nepodmirenih dugova” isključili struju

Oglas

Sve više Riječana muku muči s računima koji nisu plaćeni na vrijeme. Ne zato što ih nisu htjeli ili mogli platiti, već zato što ih, tvrde, poštari uopće nisu dostavili, ili su to učinili sa zakašnjenjem.

Više u VIDEOPRILOGU:

Iz Hrvatske pošte pak tvrde da to nije istina, pa smo otišli provjeriti na Kantridu, odakle je došlo najviše pritužbi. Stanovnici s kojima smo razgovarali odabrani su nasumce, bez prethodne najave.

“Sad ništa ne bi trebalo niti doći jer sam sve račune platila, ali eto. Loše, stvarno je loše to s dostavom pošte, ja stvarno ne krivim same poštare, mislim da im ne valja sistem”, rekla je Lidija Bruketa iz Rijeke.

Iz mjeseca u mjesec kasni se s plaćanjem.

“Ne dolazi redovno, po skoro mjesec dana je nema. Svaki put nam dođe kamata što nismo platili na vrijeme, ali poštu to briga. Ja znam da poštar nije kriv, nego Uprava”, rekao je Vladimir Jurišić iz Rijeke.

Iz Hrvatske pošte tvrde da je sve u redu i da na Kantridi do sada nije bilo nepravilnosti. No pritužbe dolaze iz gotovo svih riječkih naselja, ali i okolice.

“Mi na području Rijeke smo prošle godine zaprimili više od devet i pol milijuna običnih pošiljki, znači, mogućnost greške naravno postoji. Međutim kad pogledamo broj prigovora koje zaprimamo i opravdanih grešaka poštara, riječ je o izrazito malom broju, odnosno, u promilima”, izjavio je Danijel Biljan, direktor sektora dostave.

A zbog računa koje nisu primili u roku ili, pak, uopće, neki stanovnici kažu da im je isključena struja. Stižu i opomene pred ovrhe.

“Joj, ne jednom, sto puta. Čak mi se desilo da mi kod susjede pošta ode. Čestitku iz Francuske, ja sam imala rođendan 31.1., dobila sam tek pred dva dana”, rekla je Mirela Prispilović iz Rijeke.

“Recimo uplatnice za struju su mi završile dva puta kod susjeda, a dva puta nisam uopće dobila”, objasnila je Lidija Bruketa iz Rijeke.

Iz Pošte zaključuju da će utvrditi o čemu se točno radi te da korisnici imaju pravo tražiti odštetu. No problem je što to vrijedi samo za preporučene pošiljke koje nisu na vrijeme dostavljene. Nitko ne preuzima odgovornost za neplaćene račune.

Ida Balen

Exit mobile version