VODITELJICA VOLONTERA EPK

Riječanka Asja Brusić dobila državnu nagradu za najbolju koordinatoricu volontera

Riječanka Asja Brusić, voditeljica volonterskog programa Europske prijestolnice kulture koji provodi Hrvatski kulturni dom na Sušaku, ove je godine dobila veliko priznanje za svoj rad – državnu nagradu za najbolju koordinatoricu volontera.

Asja je na toj funkciji u EPK Rijeka 2020 od početka 2020. godine, a „vatreno krštenje” imala je na samom otvorenju Rijeke kao prijestolnice kulture 1. veljače ove godine kada je taj dan koordinirala rad čak 300 volontera.

Osim Asjine nagrade, dodijeljena je nagrada i HKD-u kao najboljem organizatoru volontiranja, a nagradama je još jednom potvrđen neizmjeran trud i vrijedan rad te snažna i pozitivna energija svih volonterki i volontera EPK, koji su svojim hvalevrijednim zalaganjem, znanjem i vještinama doprinijeli i još uvijek doprinose realizaciji projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Asja Brusić i sama je počela kao volonterka u EPK prije tri godine. Kada je odmah nakon otvaranja prijestolnice došla korona kriza, potaknula je svoje volontere na krizno volontiranje u sklopu kojeg su printali 3D vizire, brinuli se o poštivanju epidemioloških mjera i mnogo drugih poslova.

S Asjom smo razgovarali o izazovima s kojima se susrela u svom radu, o tome kako ih je savladala, što je naučila protekle godine i kako je izgledalo koordinirati 300 ljudi za najveći party koji je Rijeka ikad vidjela.

Asja je za kraj izrazila nadu da će se projekt volontiranja u kulturi nastaviti i nakon EPK godine, jer bi, kako kaže, bilo šteta da se ta snaga, brojnost i energija naših sugrađana-volontera, ne pokaže i ne održi.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari