KVARNERSKI BAND-AID

Video |VIDEO: Riječke Ajkule povodom Oluje pjesmom odale počast ratnim suborcima!

Idi na originalni članak

Ajkule i druge riječke postrojbe planirale su za Oluju veliki mimohod i koncert za tisuće ljudi

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

U Rijeci je predstavljen glazbeni spot snimljen povodom obilježavanja 25. obljetnice Oluje. U pjesmu “I u ratu i u miru – ljubim te moja Hrvatska” volonterski se uključilo oko 60 glazbenika sa šireg riječkog područja.

Ideja je potekla od Ajkula, hrvatske borbene postrojbe koja je svojedobno prva stigla na ličko ratište.

Autor glazbe i stihova na promociji spota u riječkoj gradskoj Vijećnici teško je susprezao emocije.

“Onda su dečki znali da se ja bavim skladanjem, sviranjem, a prijatelji smo, braća, kako mi volimo reći, ratna braća. To je meni bila čast i zadovoljstvo”, kazao je autor pjesme Vladimir Mikler.

Pjesmu je napisao za minutu i nije prepravljao ni slovo. Spot je snimio čovjek koji iza sebe ima više od 400 glazbenih spotova.

“Zaista mi je ovo bio najveći izazov iz tog razloga da se pokušaju dobiti te emocije kod svakog građanina Hrvatske, a da ne budu manipulativne”, kazao je redatelj spota Igor Modrić.

Zbog toga, kako kaže Modrić, nema puno ratnih kadrova. Kroz one odabrane, na moderan način gledatelja vodi dječak u svjetski prepoznatljivom dresu.

“Ponosan sam jer sam svjedok toga”, izjavio je hrvatski branitelj Željko Bistrović.

“Emocije sada, pogotovo kad smo vidjeli ovaj spot, vrate te u te dane ponosa i slave”, kazao je hrvatski branitelj Robert Barišić.

Ajkule i druge riječke postrojbe planirale su za Oluju veliki mimohod i koncert za tisuće ljudi, ali korona je srezala planove. Ipak, 3. kolovoza na Korzu otvaraju izložbu svih ratnika Primorja i Gorskog kotara, a dan kasnije će na Krčkom mostu Armada tradicionalno zapaliti 222 baklje koje predstavljaju broj poginulih branitelja iz ove županije. U srcu Rijeke će 5. kolovoza biti održan mimohod i defile ratnih zastava svih postrojbi.

“Naša županija, iako nije bila direktno izložena ratnim razaranjima, dala je značajan doprinos u stvaranju naše moderne države Hrvatske”, rekao je Perica Prpić, predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Ajkula.

https://www.youtube.com/watch?v=tqT682_WxaQ

Kažu, prije 25 godina ujedinila ih je Oluja, danas, u miru, pjesma koja je napisana u čast svih suboraca, posebno onih koji su slobodu zemlje platili životom.

Maja Brkljača/Vijesti.hr

Exit mobile version