RIJEČKI DOKTOR HOUSE: Poznati riječki liječnik postavlja dijagnoze koje nitko ne zna

Dijagnoza koju nisu znali postaviti u Zagrebu, Beogradu, Njemačkoj, Bruxellesu za riječkog doktora Housa bila je čas posla

Devetnaestogodišnjoj Zagrepčanki nitko nije znao postaviti dijagnozu. Obilazili su klinike, od Zagreba, preko Beograda i Minhena, do Brisela. Potrošili silne novce na preglede najskupljim uređajima. Sve dok ih njemački stručnjak nije uputio nazad u Hrvatsku, odnosno, u Rijeku profesoru Dinku Štimcu.

Ona tri godine nije mogla bezbolno gutati, hraniti se i razgovijetno pričati.

Hrvatski doktor House u nekoliko je dana sve riješio.

Deset je godina u Zagrebu bio asistent za anatomiju. To mu omogućuje da sliku sagleda šire od neurokirurgije.

Dinko Štimac poznat je po medicinskim revolucijama. U više je navrata iz Rijeke, zbog njega, stigla vijest o svjetskim uspjesima.

On smatra kako je ključ u tome što mu ravnatelj bolnice daje odriješene ruke, koji mu samo kaže radi i daj rezultate.

Operacija mlade Zagrepčanke obavljena je u četvrtak. Za nekoliko će dana moći kući i nakon tri godine konačno može tečno razgovarati, a da je ništa ne boli.

“Profesor je dao veliku snagu, veliku vjeru. Prvo našoj kćerki, nama kao roditeljima i obitelji. Ovo je nešto.. ne može se ni reć riječ hvala. Ovo je nešto preveliko”, rekla je majka operirane djevojke.

Dokaz da najsofisticiranija oprema ne može zamijeniti vrhunskog stručnjaka.

Ida Balen

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari