TROŠKOVI SVE VEĆI

Video | Riječki frizeri morat će povećati cijene usluga; Otkrili kako se pripremaju za energetski i euro udar

Riječki frizeri morat će povećati cijene usluga; Otkrili kako se pripremaju za energetski i euro udar

Dva frizerska salona, dvije priče, zaključak isti. Morat ćemo dizati cijene frizura!

Računi za struju u jednom od najvećih frizerskih salona u Rijeci od listopada su porasli za čak 40 posto, donosi Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: LARRY AMBROZICH
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Prije 1.10 je bilo šišanje 90 kuna, digli smo 10 posto i nadamo se da ćemo ostati u tom nekom rangu, da ostanemo prihvatljivi. Ali ako budemo morali, sigurno ćemo napraviti korekciju s obzirom na troškovnu strukturu.”, priznaje Damir Matešković, vlasnik frizerskog salona.

A troškovna struktura sve je veća. Cijene repromaterijala od nove godine otišle su u nebo. Računica za Ivanu je jasna.

Također ćemo i mi kao poslodavci morati povećati bruto plaće svojih zaposlenika. To će dovesti do toga da i cijene naših usluga rastu.”, otkrila je Ivana Zoretić, vlasnica frizerskog salona.

Nakon energetskog, sljedeće godine slijedi onaj očekivani euro udar, u kojem će cijene usluga prema svim predviđanjima skočiti.

Naime, nakon uvođenja eura u susjednoj Sloveniji cijene frizerskih usluga skočile su za 42 posto. Primjerice, jedna ženska frizura u Sloveniji prosječno stoji oko 100 eura.

Maja je iz Njemačke i ona bi u Stuttgartu feniranje, bojanje i šisanje kose platila 1500 kuna. Kod nas je ta cijena još uvijek 3 puta manja, a kada će – i hoće li uopće – te cijene doći i kod nas, ostaje za vidjeti.

Tijekom godine očekuje nas usklađivanje i prikazivanje cijena i u eurima.

“Mi smo napravili korekciju i stavili cijene i u euro jer imamo puno turista. Postepeno se pripremamo za taj euro kada očekujemo najveći porast poskupljenja. Ako troškovi budu išli gore, morat ćemo i mi korigirati cijene.”, kaže vlasnik frizerskog salona Damir Matešković.

Ipak, panike za korisnike ne bi trebalo, biti smatra Ivana koja je baš kao i Damir ekonomske struke.

“Vjerujem da će moje kolege i ja napraviti da povećanje cijena dovede do toga da razina usluga ostane na istom nivou, a kupovna moć klijenata ostane takva da naše usluge u istom obimu mogu nastaviti koristiti i dalje.”, kaže vlasnica frizerskog salona Ivana Zoretić.

Budu li Hrvatske plaće na razini onih iz primjerice Njemačke, onda i frizuru od 200-tinjak eura neće biti problem platiti.

Samo, taj dan nećemo tako skoro dočekati, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari