TROŠKOVI SVE VEĆI

Video |Riječki frizeri morat će povećati cijene usluga; Otkrili kako se pripremaju za energetski i euro udar

Idi na originalni članak
Riječki frizeri morat će povećati cijene usluga; Otkrili kako se pripremaju za energetski i euro udar

Dva frizerska salona, dvije priče, zaključak isti. Morat ćemo dizati cijene frizura!

Oglas

Računi za struju u jednom od najvećih frizerskih salona u Rijeci od listopada su porasli za čak 40 posto, donosi Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: LARRY AMBROZICH
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Prije 1.10 je bilo šišanje 90 kuna, digli smo 10 posto i nadamo se da ćemo ostati u tom nekom rangu, da ostanemo prihvatljivi. Ali ako budemo morali, sigurno ćemo napraviti korekciju s obzirom na troškovnu strukturu.”, priznaje Damir Matešković, vlasnik frizerskog salona.

A troškovna struktura sve je veća. Cijene repromaterijala od nove godine otišle su u nebo. Računica za Ivanu je jasna.

Također ćemo i mi kao poslodavci morati povećati bruto plaće svojih zaposlenika. To će dovesti do toga da i cijene naših usluga rastu.”, otkrila je Ivana Zoretić, vlasnica frizerskog salona.

Nakon energetskog, sljedeće godine slijedi onaj očekivani euro udar, u kojem će cijene usluga prema svim predviđanjima skočiti.

Naime, nakon uvođenja eura u susjednoj Sloveniji cijene frizerskih usluga skočile su za 42 posto. Primjerice, jedna ženska frizura u Sloveniji prosječno stoji oko 100 eura.

Maja je iz Njemačke i ona bi u Stuttgartu feniranje, bojanje i šisanje kose platila 1500 kuna. Kod nas je ta cijena još uvijek 3 puta manja, a kada će – i hoće li uopće – te cijene doći i kod nas, ostaje za vidjeti.

Tijekom godine očekuje nas usklađivanje i prikazivanje cijena i u eurima.

“Mi smo napravili korekciju i stavili cijene i u euro jer imamo puno turista. Postepeno se pripremamo za taj euro kada očekujemo najveći porast poskupljenja. Ako troškovi budu išli gore, morat ćemo i mi korigirati cijene.”, kaže vlasnik frizerskog salona Damir Matešković.

Ipak, panike za korisnike ne bi trebalo, biti smatra Ivana koja je baš kao i Damir ekonomske struke.

“Vjerujem da će moje kolege i ja napraviti da povećanje cijena dovede do toga da razina usluga ostane na istom nivou, a kupovna moć klijenata ostane takva da naše usluge u istom obimu mogu nastaviti koristiti i dalje.”, kaže vlasnica frizerskog salona Ivana Zoretić.

Budu li Hrvatske plaće na razini onih iz primjerice Njemačke, onda i frizuru od 200-tinjak eura neće biti problem platiti.

Samo, taj dan nećemo tako skoro dočekati, donosi Kanal Ri.

Exit mobile version