VELIKI USPJEH

Riječki liječnik detaljno objasnio kako su izveli revolucionarnu operaciju mišićne pregrade srca

Riječki su liječnici prvi put u Hrvatskoj puknuće mišićne pregrade srca 77-godišnjoj pacijentici zatvorili bez kardiokirurškog zahvata

Iz KBC Rijeka stiže jedna dobra vijest. Riječki su liječnici prvi put u Hrvatskoj puknuće mišićne pregrade srca 77-godišnjoj pacijentici zatvorili bez kardiokirurškog zahvata.

Složeni zahvat predvodila su dva kardiologa Vjekoslav Tomulić i Neven Čače, čije je iskustvo u srodnoj metodi kojom inače liječi prirođene srčane greške, uvelike pomoglo kod ovog zahvata. Radi se o operaciji koja se u svijetu primjenjuje tek nekoliko godina i to samo u velikim poliklinikama.

Jedan od liječnika koji su vodili operaciju, Neven Čače, bio je gost RTL-a Danas.

”Mi smo zatvarali defekt koji je inače prirođena srčana greška, ali u ovom slučaju taj defekt je nastao zbog infarkta miokarda koji se desio na pregradi između dvije klijetke. Da bi mogli zatvoriti taj defekt morali smo se pronaći, ja sa venske strane, kolega Tomulić s arterijske strane i unutar srca smo morali uhvatiti žicu koju smo onda provukli preko cijelog tijela kako bi doveli okluder do pozicije”, rekao je Čače.

Više detalja pogledajte u videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari