Središte Rijeke je danas nešto iza podneva zahvatilo veliko kišno nevrijeme. No skupina mladih odlučila je da im nitko i ništa ne može pokvariti ljetni dan!

I dok se većina Riječanki i Riječana u vrijeme najvećeg pljuska kiše na Korzu sklonila u zatvorene prostore – obližnje kafiće, ustanove, trgovine – ili pod bilo kakvu najbližu nadstrešnicu, skupina mladih odlučila je prkositi kiši i ljetnoj neveri – plesom!

Iz prolaza uz Erste banku hrabro su zakoračili na Jadranski trg i započeli nešto nalik trku i plesu. Mokri do kože, skinuvši obuću i odjeće posve natopljene vodom, prkosili su tako ljetnom nevremenu izazivajući pažnju pa čak i sjetu okupljenih građana – s lica prisutnih kao da smo čitali „Ah, lijepa luda mladost, kako bi rado bili opet mladi i činili ovakve ludosti!“.

Video: Čitatelj (I.S)

Kasnije smo saznali kako je poveća grupa mladih iz kojih su se izdvojili najhrabriji plesači zapravo skupina studenata-sudionika velikog skupa europskih studenata arhitekture EASA (European Architecture Students’ Assembly) koji se održava u Rijeci od 21. srpnja do 4. kolovoza. EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. (OVDJE)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=97K8r-SX9RQ

Studenti-gosti Rijeke i ovime su pokazali kako su za kratko vrijeme „srasli“ s gradom koji ih je toplo primio, i da su se vrlo brzo navikli i na jednu od nadaleko poznatih riječkih specifičnosti – učestalu kišu, bez obzira na godišnje doba.

https://www.facebook.com/rijecanin.rtl.hr/videos/2043302269319211/

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari