USPRKOS PANDEMIJI

Riječki terminal Jadranska vrata u 2020. srušio rekord u prometu kontejnerima

Foto: AGCT

Unatoč izazovima globalne pandemije, AGCT je 23. prosinca, premašivši 300 000 prekrcanih TEU jedinica (1 TEU ekvivalent ’20 kontejneru) dostigao značajnu prekretnicu i novi rekord u godišnjem pretovaru kontejnera.

“Nakon 20% rasta u 2019. godini, u 2020. godini rasli smo daljnjih 12%, uglavnom porastom pretovara na željeznici koji je pak porastao za 30%”, poručuju iz Kontejnerskog terminala Jadranska vrata. 

Uspješnim razvojem novog intermodalnog dijela terminala, uključujući puštanje u pogon 2 RMG-a i novog ranžirnog tunela, terminal je značajno povećao željeznički kapacitet.

– Iako smo tradicionalno bili fokusirani uglavnom na lokalno tržište s nekim servisima prema susjednim zemljama, pouzdani intermodalni proizvod doveo je do pokretanja novih željezničkih servisa prema Srednjoj i Istočnoj Europi, povećavši doseg tržišta za brodare što je samim tim dovelo do većih volumena tereta. Budući da 70% tereta sada dolazi izvan lokalnog hrvatskog tržišta, iz Istočne i Srednje Europe, AGCT će nastaviti razvijati lučku i intermodalnu ponudu – rekao je Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a.

“300.000. TEU kontejner” bio je izvozni teret koji je vlakom stigao redovnim željezničkim servisom iz Srednje Europe, a ukrcan je na brod uposlen na jednom od redovnih prekooceanskih servisa koji Sjeverni Jadran direktno povezuju s Dalekim istokom.

Kako bi obilježili ovaj povijesni trenutak, zaposlenici Adriatic Gate Container Terminala okupili su se za posebnu grupnu fotografiju, prije no što je “300.000. TEU kontejner” ukrcan na brod.

– Željeli bismo zahvaliti podršci svih naših klijenata i željezničkih partnera, predanosti naših zaposlenika i doprinosu svih ostalih dionika na ovom ponosnom trenutku za AGCT i Rijeku – poručuju iz Jadranskih vrata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari