SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Rijeka se polako budi: Zavirite s nama u Continental, hostele i botel!

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal

Turisti nisu otkazali rezervacije za srpanj, kolovoz i rujan

Oglas

Rijeka je ove godine trebala doživjeti turistički procvat jer s najavom više od 600 događanja, koja su u sklopu Europske prijestolnice kulture bila predviđena, najavili su se i nebrojeni gosti iz cijeloga svijeta. Koronavirus je i to zaustavio.

Iako bi u ovom razdoblju hotel bio 80 posto popunjen, sada je tu dvadesetak domaćih gostiju – dragocjenih i za njih se sve pažljivo priprema, kuhinja je oživjela. Radnici i radnice su sretni što su zadržali radna mjesta.

”Već nam je bilo dosta doma, potrebno nam je raditi, kao i svima drugima. Nadamo se da će biti dovoljno posla i da ćemo moći što više raditi”, kaže šefica kuhinje Adrijana Knežević.

Radit će pod posebnim uvjetima, ali trudili su se pronaći balans između preporuka Stožera i očekivanja turista.

”Mi smo išli na taj dio da ljubaznost čini dio ovog posla, tako da ipak smo išli na to da oni koji dostavljaju hranu, kuhar kad stavlja hranu da kuhar ima rukavice, masku, a konobar za sada da ima samo rukavice, naravno, na distanci od metar i pol”, objašnjava Dalibor Maletić, direktor hrane i pića u Jadran hotelima.

U Rijeci sada boravi oko 250, uglavnom domaćih gostiju. Smještaj mogu pronaći u botelu te u nekoliko hostela. Većina hotela otvara se krajem svibnja ili početkom lipnja. U jedinom koji trenutno radi, nadaju se da bi ozbiljnije turističke brojke mogli imati krajem lipnja.

”Izdržat ćemo, iako su gubici veliki jer prihodi u travnju i svibnju su bili, naravno, nula. Odnosno, evo, sad nešto malo u hotelu Continental. Svjesni smo da će ova sezona biti znatno slabija, ali se nadamo da ćemo u srpnju, kolovozu i rujnu bit solidno popunjeni”, kaže Maletić.

Iako bi ih, od sreće što su počeli dolaziti, ovdje najradije zagrlili, s metra i pol udaljenosti konačno se dočekuju prvi gosti.

Ida Balen

Exit mobile version