Rijeka visoko kotira na Tripadvisoru! Turistima se sviđa što mogu putovati kroz vrijeme

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od svih naših morskih gradova Rijeka se najmanje spominje u kontekstu turizma. Po tom pitanju pravedno ili nepravedno zapostavljena, ali sada se to mijenja.

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Od svih naših morskih gradova Rijeka se najmanje spominje u kontekstu turizma. Po tom pitanju pravedno ili nepravedno zapostavljena, ali sada se to mijenja. I to zbog gostiju iz cijeloga svijeta, koji u svojim recenzijama i preporukama na jednom od najpopularnijih putničkih servisa – Tripadvisoru Rijeku ističu kao grad prepun duha ,bogate industrijske i lučke prošlosti, ali s čistim morem i uređenim plažama. Najvišu ocjenu daju jedinstvenom muzeju starih računala. 

Srce Rijeke. Korzo… glavna šetnica, uvijek prepuna. No, ovih dana više od domaćih ima turista. Oni su Korzo ocijenili s četiri.

“Veće je nego što sam mislio. Jako je lijepo ima puno starih građevina.”

Tu dominira riječka ura. Nad prolaznicima bdije od 17. stoljeća.

Trsatska gradina. Turisti su je ocijenili s 4. 5. Prvi put se spominje u 13. stoljeću, a od prapovijesti tu je bila liburnijska osmatračnica, odakle se pratio put brodova.

“Rijeka već šestu godinu raste prosječnom stopom od 20 posto. U ovih prvih sedam mjeseci imali smo prvih pet rast 20 posto, 6. i 7. nekih 15 posto, tako da više smo nego zadovoljni”, kaže Petar Škarpa, direktor riječke Turističke zajednice.

U Rijeci trenutno odmara 3500 turista i još 500 izletnika. Zvuči neznatno naspram, recimo, Dubrovnika. Ali Rijeka šarmira. Onim za što se mislilo da ne ide s turizmom-  i lukom i industrijskom baštinom. 

“Dobro je što Rijeka ima industrijski i moderni dio. Lijepo je vidjeti kako ljudi vješaju odjeću vani u starim zgradama. Lijepo.”

Plažama gosti daju petice. Važno im je da postoje i one pseće.

A kada se dobro osvježe spremni su za spektakularno putovanje u prošlost. 

Već četvrtu godinu zaredom Peek & Poke, muzej starih računala od Tripadvisora dobiva certifikat izvrsnosti. I o tome su odlučili gosti.

“Prošlo je puno vremena otkad sam to igrao… Ranih osamdesetih.”

U peek & pokeu su ponosni. Pogotovo jer su omiljena stanica i djeci.

“Da li je to možda djeci došlo do zasićenja po pitanju igara, gdje recimo jedna igra traje osam mjeseci, ali u principu više ih vesele takve nekakve jednostavnije stvari”, kaže Svetozar Nilović, osnivač i voditelj Peek & poke muzeja.

Jednostavnije poput same Rijeke, koja se ne nameće, ali  osvaja turiste. 

Exit mobile version