Sajam stipendija poklanja besplatan online TOEFL tečaj svim studentima Sveučilišta u Rijeci

Institut za razvoj obrazovanja organizira 5. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci koji će se održati sutra, u četvrtak, 13. listopada na Sveučilištu u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, od 10 do 15 sati

Organizatori Sajma pripremili su korisna predavanja i radionice te poseban poklon za sve studente Sveučilišta u Rijeci, glavnog partnera Sajma.

Ovogodišnji Sajam stipendija i visokog obrazovanja nudi posebne pogodnosti za studente Sveučilišta u Rijeci koji posjete ovogodišnji Sajam. Posebna novina ovogodišnjeg Sajma u Rijeci bit će tzv. Riječki kutak. U sklopu programa Sajma studenti Sveučilišta u Rijeci moći će sudjelovati na predavanjima i radionicama o mogućnostima dobivanja financijske potpore za studij, zatim o međunarodnim programima razmjene te mogućnostima za stručnu praksu i zapošljavanje. Svi studenti Sveučilišta u Rijeci na poklon će dobiti i besplatan online pripremni tečaj za polaganje ispita koji je jedan od uvjeta prijave na međunarodne programe.

Posebna novina ovogodišnjeg Sajma u Rijeci bit će tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Cilj Riječkog kutka je povećati vidljivost i istaknuti izlagače koji dodjeljuju stipendije koje su namijenjene upravo studentima Sveučilišta u Rijeci.

Iz bogatog programa Sajma u Rijeci posebno izdvajamo predavanja i radionice namijenjena učenicima i studentima Sveučilišta u Rijeci. Predstavnici Ureda za mobilnost/Erasmus Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje pod nazivom: „Erasmus – mogućnosti za odlaznu mobilnost za studente Sveučilišta u Rijeci“ putem kojega će studenti moći saznati više o Erasmus stipendijama i natječajima koji su im dostupni za vrijeme studija. Studenti i učenici će se također moći informirati o stipendijama, programima razmjene i uvjetima za prijavu na natječaje u sklopu predavanja Instituta za razvoj obrazovanja. Za sve studente/ice koji za vrijeme studija intenzivno razmišljaju o mogućnostima za zapošljavanje posebno će biti zanimljiva i korisna radionica na temu „Kako pronaći prvi posao?“ koju će održati Rochester Institute of Technology (RIT).

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), organizator Sajma, samo za studente Sveučilišta u Rijeci organizirat će besplatni online pripremni tečaj za polaganje TOEFL testa. TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je test koji se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik, a potreban je za upis na većinu međunarodnih programa razmjene studenata. Svi studenti Sveučilišta u Rijeci moći će se putem svojih fakultetskih e-mail adresa prijaviti na besplatan online pripremni tečaj za polaganje TOEFL ispita u trajanju od tri tjedna.

Detaljan raspored programa Sajma dostupan je na poveznici: http://www.stipendije.info/hr/sajam/program.

Institut za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već sedamnaest godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari