Sindikalni lider o smjeni Marina Miletića: ‘Znam puno, ali ne smijem govoriti’

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell/Facebook

Nakon 14 godina u Sušačkoj gimnaziji oproštaj je bio emotivan, a sam Marin Miletić poslao je pomirljive poruke

Oglas

Crkva je najpoznatijega riječkog vjeroučitelja Marina Miletića, koji je tijekom štrajka prosvjetara ostao zapamćen po govoru na prosvjedu, premjestila na drugo radno mjesto.

Više u VIDEOPRILOGU:

Nakon 14 godina u Sušačkoj gimnaziji oproštaj je bio emotivan, a sam Miletić pomirljivo poručuje da se uz pomoć Crkve upušta u nove izazove i veseli svemu što ga očekuje!

Emotivnim videom koji je objavio na svom YouTube kanalu – vjeroučitelj Marin Miletić oprostio se od svog radnog mjesta, učenika, kolega – uz zaključak kako mu treba svježeg zraka. Suze nije mogao suspregnuti.

Odlukom Katehetskog ureda – Miletić, inače sindikalni povjerenik svoje škole, premješten je u Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo. Iz Sušačke prve gimnazije, ali i Riječke nadbiskupije, razloge smjene ne otkrivaju. Na njegovo bivše radno mjesto dolazi druga vjeroučiteljica. Riječani su iznenađeni odlukom Crkve.

Inače, Miletićeve riječi i poruke, u jeku prosvjednog štrajka daleko su odjeknule. Gotovo preko noći postao je jedan od najpopularnijih vjeroučitelja, a Riječka nadbiskupija odmah se ogradila od njegovih riječi. U njegovu obranu stao je šef njihova sindikata.

“Ne bih ulazio u detalje jer bih onda počeo govoriti više. Znam puno o tome, ali u dogovoru s Miletićem neću davati nikakve izjave. I ovo je više od onoga što smo se dogovorili”, kazao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Vjeroučitelj se jedino javio svojim pratiteljima na YouTubeu, njih oko 14.000 i za kraj im poručio da ništa ne bi promijenio.
Maja Oštro Flis

Exit mobile version