SKANDAL S NATJEČAJEM NA KRKU? Bivša ministrica Bernardica Juretić ne može do posla u Domu za starije

Idi na originalni članak

Nije politički podobna? Je li izbor čelnog čovjeka Doma za starije osobe na Krku pretvoren u politički skandal?

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Primorsko- goranska županija raspisala je javni natječaj, a među dvoje kandidata bila je i Bernardica Juretić, nekadašnja časna sestra i bivša HDZ-ova ministrica socijalne skrbi. No, natječaj je iznenada poništen, a HDZ tvrdi – jer Juretić nije politički podobna iako je sve uvjete zadovoljila.

„U županijskim ustanovama čiji je osnivač Primorsko- goranska županija je 6100 zaposlenih koje kontroliraju čeličnom šakom i gdje ne može ući nitko tko nije dobio odobrenje, tko nije član SDP-a ili SDP-ove koalicije, to je upravo razlog zašto Bernardica nije mogla proći jer se s njom ne bi moglo upravljati“, smatra županijski vijećnik HDZ-a Dinko Beaković.

Da je politika umiješala svoje prste, misli i Juretić: „Ja bih si to nekako tako opravdala jer ne vidim drugog razloga i taj upit sam i poslala na županijski ured za zdravstvo i socijalnu skrb i na kabinet, tražila sam očitovanje“.

Županija demantira optužbe. Natječaj je. kažu, poništen zbog nenadanog dovršetka Doma za starije na Rabu koji se čeka godinama, a koji će kao podružnica biti pripojen krčkom.

„Natječaj je poništen drugi put zaredom, ne znam zašto takva buka nije bila tijekom proteklog natječaja, meni je svaki kandidat jednako važan i jednako vrijedan, nečije reference je li bio ministar ili će biti – doista mi ne igraju ulogu“., ističe pročelnica županijskoga Upravnoga odjela za socijalnu politiku Dragica Marač.

Do ožujka će korisnici ući u novi rapski dom, a pravnik županije imenovan je za v.d. ravnatelja koji će dotad sve voditi.

„Da bi o tome razgovarali da je nešto politički pripremljeno, onda bismo tog gospodina iz PGS-a za kog oni tvrde da je naš kandidat, imenovali u prošlom mandatu kad se isti bio javio“, dodaje Marač.

Novi natječaj će raspisati oko Nove godine, a Bernardica Juretić kaže da nije sigurna hoće li se na njega javiti jer ne želi dvaput gledati isti politički film.
Maja Brkljača

Exit mobile version