SLUPAO SLUŽBENI AUTO Tomislav Matić ostaje bez “dogovorenog” posla u Bakru?

Na jučerašnjoj skupštini kostrenskog komunalca prihvaćena je ostavka direktora koji je prošlog tjedna slupao službeni auto izvan radnog vremena

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Tomislav Matić razriješen je dužnosti, ali već se spominje mogućnost da ovog HDZ-ovog direktora čeka novo radno mjesto – i to na čelu komunalca u susjednom Bakru.

Jedini se, prije više od dva mjeseca javio na natječaj za direktora bakarskoga komunalca. Zadovoljio je uvjete pa su ga odlučili zaposliti. Nakon što je skrivio prometnu nesreću – sve je zaustavljeno.

“Ugovor je trebao potpisati ovih dana no, zbog novonastalih okolnosti, zbog pritiska javnosti, zbog svih konotacija koje proizlaze iz ovog događanja, zastali smo s kompletnom procedurom”, rekao je gradonačelnik Bakra, HDZ-ovac Tomislav Klarić.

Imao bi službeni auto na raspolaganju 24 sata na dan

Dosadašnji direktor tvrtke nakon sedam godina otišao je zbog zdravstvenih problema. Službeni auto na raspolaganju je imao 24 sata. Tako bi bilo i s Matićem koji bi imao probni rad od šest mjeseci.

“Sve ovo ide u smjeru političkog napada na čovjeka. Napravio je ozbiljnu pogrešku i za nju mora snositi materijalnu i moralnu i sve druge odgovornosti. Ali to ne znači da ga moramo staviti na stup srama”, kaže Klarić.

Bakrani se ne protive dolasku Matića na čelo komunalca. “To je li nešto razbio ili nije, neka on sam osobno odgovara. A u poslovnom smislu, ako ima kvalifikacije, zašto ne”, kazala je Bakaranka Marijana Radišić.

“Meni ne smeta. Prometna se može dogoditi bilo kome. Ni ne misliš o tome, dogodi se… Tako da je to nebitno”, kazao je Dario Dešić iz Bakra.

Usred noći napravio totalku i nije zvao policiju

Ipak, nije to bila obična prometna jer je usred noći napravio totalku. Nije zvao policiju. Lakše ozlijeđeni suputnici pustili su priču da je otišao s mjesta nesreće, što on demantira. Kaže kako su zajedno bili bar sat, sve dok šlep-služba nije odvukla auto.

“Samo mogu reći da oni koji su to plasirali, da to nešto govori o njima. Nemam lijepe riječi za one koji se naslađuju na tuđu nevolju”, kazao je Tomislav Matić.

Matić je dao ostavku i na mjesto šefa kostrenskog HDZ-a, a hoće li novi posao dobiti kod HDZ-ovca u Bakru znat će se idući tjedan.

Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari