PRELAZILE SU PRUGU

Snimka iz Rijeke s 12 divljih svinja je nasmijala Hrvatsku; No nova snimka s pruge mnoge je rastužila!

Screenshot RTL

“Više nema prave šume. Sve im je pokupljeno, beru im se jagode, jupine, sve im se pokupilo. Moraju doć jest u grad”, tvrdi Boro Stevanović iz Rijeke

Snimka iz Rijeke s 12 divljih svinja koje prelaze prugu obišla je i nasmijala Hrvatsku. No jutrošnja nova snimka mnoge je rastužila.

Stanovnici još nisu stali prepričavati zgode simpatične družine kada je počela kružiti nova, ovoga puta, potresna snimka. Na njoj se vidi devet mrtvih životinja, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Divljač na prugama stradava gotovo svakodnevno

“Evo ovdje su prolazile. Sve grupno, koliko je bilo njih petnaestak, velike male. Bebe”, opisala je Tina Bregović iz Rijeke.

“Vidio sam video, a žao mi je blaga, kao i svakom normalnom čovjeku”, kaže stanovnik rijeke Petar Mijaljević.

No, iz Hrvatskih željeznica poručuju da se ovo dogodilo prije tjedan dana.

Riječani kažu – drago im je da situacija koja ih je jučer nasmijavala nije imala tužan kraj, ali žao im je stradale divljači.

“Jednako su bitni životi svih životinja. Treba se čuvati okoliš u kojem živimo”, kaže Sara Lea Bažant.

“Više nema prave šume. Sve im je pokupljeno, beru im se jagode, kupine, sve im se pokupilo.  Moraju doć jest u grad”, tvrdi Boro Stevanović iz Rijeke.

Iz Grada kažu – divljač na prugama stradava gotovo svakodnevno.

“Tu je obveznik HŽ, s obzirom da je to na njihovoj pruzi, na zemljištu u njihovom vlasništvu. Oni plaćaju troškove. Obaviještena je veterinarska stanica da putem ovlaštenog veterinarskog tehničara, da uklone te lešine životinja”, kaže Alen Razum, ravnatelj Direkcije za komunalne poslove.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views