ŠOKANTNI ULTIMATUM: Očajni roditelj najavio bacanje pod auto ako se ne osigura sigurnost djece na putu u Kamp HNK Rijeke!

„Roditelj je često suočen sa situacijom da svoje dijete daje u druge ruke, na primjer profesorima ili trenerima. Što čini roditelj? Daje svoje dijete u druge ruke, ali toj osobi daje i “a priori” povjerenje. Što to znači? To znači da roditelj vjeruje da će se ta osoba ili osobe brinuti o njegovom djetetu na najbolji mogući način, imajući u vidu njegovu emocionalnu, fizičku i psihičku zrelost, odnosno nezrelost. Što učiniti kada osoba ili osobe kojima je povjerenje dano, to povjerenje krši na najgrublji mogući način, a mogućnost dogovora mjesecima ostaje na nivou “radimo na tome”? Ne znam odgovor, ali bijeg nije rješenje!“, piše na svom facebook profilu roditelj Tomislav Pernjak prenoseći u svoje ime i mišljenje jednog dijela roditelja koji svoju djecu-nogometaše vode na treninge u Kamp HNK Rijeke.

rampa1

U čemu je, dakle, problem i na što se žali dio roditelja?

Po njima, na brzoj cesti na kojoj se u vrijeme dolaska i odlaska djece na treninge stvara velika gužva  ne pruža se dovoljno sigurnosti djeci. Vozila su primorana zaustavljati se na samoj cesti, a djeca u takvim uvjetima ulaziti i izlaziti iz automobila i pretrčavati cestu. A na ulazu u Kamp  – rampa.

U dane kada vladaju loši vremenski uvjeti, kiša i magla, to opravdano stvara osjećaj ugroze i straha kod roditelja i djece. Dodatni problem Pernjak i neki drugi roditelji vide u „povlaštenosti“ nekih koji svojim „bijesnim“ automobilima ipak mogu ulaziti u krug Kampa HNK Rijeka, dok nekima drugima to nije omogućeno.

Stoga Pernjak apelira da se napokon uvedu promjene u način prihvaćanja djece na treninge HNK Rijeke, a ukoliko se to ne učini u narednih mjesec dana, najavljuje još nezabilježen prosvjed-performans na ovim prostorima – gol će se baciti pod auto na cesti ispred Kampa HNK Rijeka! Tako Pernjak na svojem facebooku najavljuje:

„Ovo što ću učiniti sada, a što sam najavio u postu koji je vidljiv samo mojim fb-prijateljima, odraz je moje posvemašnje nemoći, ali i želje da spriječim tragediju koja će se u budućnosti definitivno dogoditi. To je neminovnost!!!!

Roditelj sam djeteta koje trenira nogomet u Školi nogometa NK Rijeke… Kao i većina roditelja podržavam svojega sina u tome isključivo zato što obožava ekipu i taj sport. Trener mu je božanstvo! Međutim, dolasci i odlasci s treninga odvijaju se na vrlo opasnoj brzoj cesti u novom kampu NK Rijeke. Roditelji mjesecima upozoravaju na problem, ali NITKO ne reagira!!!

Jednostavno je.
Ja ne želim da netko pogine.
Netko ĆE POGINUTI!!!
Možda ja, možda moje dijete.
Ja to želim spriječiti!!!
Ja ne želim nanijeti zla drugome! Gandijevski otpor i trpljenje je moj način života!!!
Ja znam što je “ultimativni performans” i nemam pretenziju biti konceptualni umjetnik, bojim se jedino da je ovo jedini način da netko nešto poduzme. Da se makar o tome priča!!!… Da ne vjerujem da rješenje postoji ne bih ovo činio! Na kraju nadam se da će priložene video uratke pogledati netko od nadležnih i dignuti tu… rampu!!!!!!!“, zaključak je facebook obraćanja Tomislava Pernjaka.

Nakraju, Pernjak ističe kako „se nada da se performans neće održati dana 10. siječnja 2016. godine u vremenu o kojem ćete biti kasnije informirani, jer želim odabrati vrijeme kada u blizini nema djece, niti maloljetnih osoba. Međutim, ako stvari budu išle kako pretpostavljam, performans će biti održan, bez odgode.“

Javnosti je poznata činjenica da je Grad Rijeka zasad, zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni, odustao od dovršetka nekih infrastrukturnih zahvata na Rujevici, no možda bi u HNK Rijeci mogli doista učiniti neki dodatni napor kako bi se sva djeca na sigurniji način prihvaćala i ispraćala prilikom dolaska i odlaska s treninga. U tom cilju poslali smo i upit elektronskom poštom HNK Rijeci, a njihov odgovor možete pročitati OVDJE.

foto i video: facebook Sale Zdjela i Tomislav Pernjak

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari