OBJEŠEN JE 'MIĆEL LOVAC'

Špažičari preuzeli vlast u Kostreni! Primopredajom ključeva počeo mesopust

Ključeve Općine od Načelnika je prema tradiciji preuzela meštrica Špažićara Jelena Vukoša

Primopredajom ključeva i podizanjem mesopusta na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, označen je početak mesopusnih događanja u Kostreni koja će se na žalost i ove godine održati uz nužne epidemiološke mjere i ograničenja.

Načelnik Dražen Vranić predao je vlast i ključeve Općine kostrenskim Špažićarima čiji je prvi potez i ovoga puta bio vješanje mesopusta Mićela Lovca, glavnog krivca za sve nevolje u prošloj godini, između ostalog i za raskopane kostrenske vrtove i umejke od veprova, a za koja će mu se suditi i presuditi na Pepelnicu.

Pogledajte VIDEO Kanala Ri:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ

Ključeve Općine od Načelnika je prema tradiciji preuzela meštrica Špažićara Jelena Vukoša koja je kao i načelnik Dražen Vranić izrazila nadu da će epidemiološka situacija u narednom periodu biti sve bolja i omogućiti da se u prilagođenom obliku nastavi ova lijepa tradicija i sačuvaju običaji po kojima je naš kraj poznat.

Budu li to epidemiološke mjere dozvoljavale, predsjednik udruge Dario Modrić rekao je da će udruga organizirati neka događanja vezana uz maškare te u skladu s mogućnostima sudjelovati na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci 27. veljače – ukoliko povorka bude održana – kao i na drugim maškaranim događanjima u okruženju koja budu održana.

Unatoč ograničenjima, udruga aktivno djeluje i ako bude moguće, njezini članovi će se rado odazvati i na neki od poziva karnevalskih prijatelja izvan županije.

Kostrenski Špažićari mesopust privode kraju Marćom (povorkom) po Kostreni na mesopusni utorak 1.ožujka, a na vlasti ostaju do Pepelnice 2. ožujka kada će spaljivanjem mesopusta i vraćanjem ključeva Općine završiti ovogodišnje peto godišnje doba – a s njime nadamo se i pandemija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari