SPEKTAKL NA KORZU Otvoren 17. Međunarodni ženski šahovski turnir “Cvijet Mediterana Rijeka 2017”

Međunarodni ženski šahovski velemajstorski turnir “Cvijet Mediterana Rijeka 2017.” održava se u Rijeci od 12. do 18. ožujka, u organizaciji Šahovskog kluba “Draga” iz Rijeke

Danas u 12 sati na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke otvoren je 17. Međunarodni ženski šahovski turnir “Cvijet Mediterana Rijeka 2017”.

Međunarodni ženski šahovski velemajstorski turnir “Cvijet Mediterana Rijeka 2017.” održava se u Rijeci od 12. do 18. ožujka, u organizaciji Šahovskog kluba “Draga” iz Rijeke, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-Goranske županije i Hrvatskog šahovskog saveza.

https://www.facebook.com/www.rijecan.in/videos/1761376074178500/

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, predsjednik Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i direktor turnira Ivan Mandekić te natjecateljice.

 

Na turniru „Cvijet Mediterana Rijeka 2017.“ koji se održava u Šahovskom domu Rijeka (Blaža Polića 2/II.) sudjeluje 10 poznatih šahistica iz zemlje i inozemstva:

Adriana Nikolova, velemajstor, Bugarska
Evgeniya Doluhanova, velemajstor, Ukrajina
Mirjana Medić, velemajstor, Hrvatska
Ljilja Drljević, međunarodni majstor, Srbija
Laura Unuk, međunarodni majstor, Slovenija
Ana Berke, međunarodni majstor, Hrvatska
Ena Cvitan, nacionalni majstor, Hrvatska
Petra Kejžar, majstorski kandidat, Slovenija
Katarina Bogdanić, nacionalni majstor, Hrvatska
Nikolina Golub, majstorski kandidat, Hrvatska

Po 17. put u našem se gradu organizira „Cvijet Mediterana“, uvijek s istom idejom i ciljem, a to je jačanje afirmacije i ravnopravnosti žena u našem društvu, u ovom slučaju u sportu.

I ove se godine Turnir održava u mjesecu kada obilježavamo međunarodni Dan žena, poručio je predsjednik Šahovskog saveza PGŽ-a Ivan Mandekić i napomenuo kako je ovo sportsko nadmetanje svojom idejom i kvalitetom prepoznato i izvan granica Hrvatske, zbog čega su Rijeka, Primorsko-goranska županija i Hrvatska čvrsto ucrtane u šahovsku kartu Europe i cijeloga svijeta.

Danas je povodom otvaranja turnira na velikoj postavljenoj šahovskoj ploči odigran promotivni šahovski meč kojeg su simboličnim prvim potezom započeli gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

U prigodnom dijelu programa nastupila je muška klapa Intriga.

Pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić-Blečić napomenula je kako je ovakav turnir donio nove standarde u organizaciji ženskih šahovskih priredbi pa su ovim stopama krenule i druge europske zemlje te se možemo ponositi što je upravo Rijeka dala poticaj i primjer za unapređenje ženskog šaha u svijetu.

Turnir su predstavili pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić-Blečić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić te predsjednik Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i direktor turnira Ivan Mandekić.

Više i detaljnije o „prazniku ženskog šaha“ na stranici Kluba te stranici Turnira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari