NOĆNI KLUBOVI "SKLIZAK TEREN"

STOŽER PGŽ I EPIDEMIOLOZI UPOZORAVAJU Mićović: “Izbjegavajte noćne klubove, a ako saznate za zarazu – obavijestite epidemiologe!”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović upozorio je da su veća okupljanja u zatvorenim prostorima, noćnim klubovima i kafićima glavni izvor širenja zaraze

“Na području Primorsko-goranske županije petero je novozaraženih, svi su kontakti ranije oboljelih i bili su u samoizolaciji”, izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

Od tih pet, troje su članovi istog domaćinstva, a druge dvije osobe kontakti su zaraženih tijekom godišnjeg odmora u Dalmaciji i na Pagu i nitko od njih nije razvio simptome bolesti.

Među njima je i odgajateljica zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima te je, zbog mjera predostrožnosti, određena samoizolacija za svih šestoro djece iz njezine grupe, kao još tri odgojiteljice i dvije spremačice s kojima je bila u kontaktu.

“Mi ćemo s posebnom pažnjom pratiti ovaj slučaj te će tijekom perioda karantene biti provedeno testiranje djece i zaposlenica”, rekao je Mićović.

Premda se zadnjih dana na području naše Županije bilježi nešto veći dnevni broj novooboljelih, ističe da je epidemiološka situacija kod nas i dalje dobra i pod kontrolom.

S današnjim danom na cijelom području županije su 24 covid pozitivne osobe od kojih je dvoje na bolničkom liječenju. Na kvarnerskim otocima ukupno je sedam zaraženih osoba, a u Gorskom kotaru nema niti jednog zabilježenog slučaja. Ukupno je 149 izliječenih.

Ravnatelj Mićović upozorio je da su veća okupljanja u zatvorenim prostorima, noćnim klubovima i kafićima, glavni izvor širenja zaraze, te zamolio građane da izbjegavaju takva mjesta a ukoliko doznaju da su bili u lokalima gdje se potvrdila prisutnost virusa, o tome izvijeste epidemiologe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari