SVI ŽELE U VRBOVSKO: Mladim obiteljima za preseljenje daju 100.000 kuna

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Od Nove godine Vrbovsko daje milijun kuna za sufinanciranje rješavanja stambenoga pitanja

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Nakon preseljenja u Vrbovsko Ogulinka Ivana mogla je birati posao. Ima curicu, a na proljeće stiže prinova. Podstanari su u kući koja je na prodaju.

“Stambeno pitanje ćemo riješiti tako da se prijavimo na ove poticaje šta dijele iduće godine, pa možda kupimo nekakav stan ili kućicu, a šta se tiče selidbe negdje drugdje ne bi, ne bi. Lijepo mi je ovdje”, kazala je Ivana Povž iz Vrbovskog.

Od Nove godine Grad daje milijun kuna za sufinanciranje rješavanja stambenoga pitanja. Po obitelji najviše sto tisuća kuna. Interesa ima od Zagreba do Dalmacije. Iz Solina želi doseliti obitelj s 11-ero djece.

“U Vrbovskom se može jedna starija kućica u dobrom stanju kupiti za 200-tinjak tisuća kuna. Osim toga, mi ćemo tim mladim obiteljima financirati i projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu. Oni se mogu javiti na Fond zaštite okoliša i osigurat sebi i obnovu fasade i izmjenu stolarije”, kazao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

30 posto više upisane djece u vrtiću

Sve to sređeno je i na dječjem vrtiću u kojeg je uloženo gotovo 650 tisuća kuna, a ove godine upisano 18-ero mališana.

“Ove godine kod nas je jedno 30 % veći bio upisni postotak djece”, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi Diana Tkalčević.

Uređena je i škola, obnavljaju se zgrade pogotovo za ljude slabijeg imovinskog stanja. One koji dosele probat će i zaposliti. Dominantna je drvna industrija.

“Možemo odmah zaposliti 30 ili 40 radnika”

“Da imamo raspoloživih 30, 40 djelatnika mogli bi ih odmah zaposliti u našim pogonima. Plaće? Plaće se kreću od 3500 ili 3600 kuna pa nadalje”, rekao je direktor proizvodnje u pilani Dominik Birt.

Za one u proizvodnji do 6 tisuća. Imaju 260 radnika, dosad su u pogone uložili 75 milijuna eura, a grade i novu pilanu s 20 milijuna eura.

“Dolazim iz Ogulina i tu sam već 4 godine. Super mi je, nije teško”, kazala je radnica u pilani Ana-Marija Vuković.

U Vrbovskom znaju da grad ima budućnost samo ako mladim obiteljima osiguraju posao, mjesto za dijete u vrtiću i lakši put do stana.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari