VESELA IGRA

VIDEO: Tri dupina zaigrala se u moru ispred Jadranova, mještani uživali u prizoru!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dupinima se očito posljednjih mjeseci dopalo ovo smirivanje aktivnosti ljudi. More je samo njihovo!

Oglas

Tako su razigrani dobri dupini ovih dana viđeni na lokacijama od Bakarskog zaljeva do riječke luke, uvijek raspoloženi za izvođenje ponekog skoka, okreta i drugih iz toga izvedenih akrobacija.

Danas ujutro tri dobra dupina viđena su u moru ispred Jadranova, a jedna čitateljica zabilježila je video-snimkom njihovo veselo plivanje.

“U mom dvorištu prekrasan prizor”, prokomentirala je čitateljica koja je kao i ostali promatrači ostala zadivljena ljepotom prirode i živih bića koja žive uz nas, s nama a nemamo ih baš tako često prilike vidjeti.

Zato, pogledajte video!

Dobri dupin je vjerojatno najpoznatija vrsta dupina u svijetu. Tijelo im je robusno, tamnije na leđima i svjetlije na trbuhu. Imaju relativno kratku njušku, a prosječna veličina u Sredozemnom moru je oko tri metra. Dobri dupini su jedina vrsta kitova koja nastanjuje obalno područje sjevernog Jadrana.

Vrlo su inteligentni i prilagodljivi i upravo to im omogućuje da žive u različitim staništima, uključujući i polu zatvorene kanale između jadranskih otoka.

Dobri dupini izrazito su društvene životinje. Obiteljska povezanost, prijateljstva, dob i spol igraju vrlo važnu ulogu u formiranju skupina. Povremeno možemo prisustvovati nevjerojatnim akrobacijama punim energije poput skokova (i do 6 m visine), skokova popraćenih glasnim prskanjem, plivanja u pramčanom valu, snažnog udaranja repnom perajom o površinu mora i još mnogo drugih.

Exit mobile version