'RADOVI PREMA PLANU'

Tunel Podmurvice uskoro će biti probijen; Novi hipermarket na Krnjevu poprima konačan izgled

Pixsell - Screenshot Kanal Ri

Radovi na najskupljoj cesti u Hrvatskoj odvijaju se prema planu.

Tunel Podmurice koji je dio ceste D403 u potpunosti će biti probijen za desetak dana – ostalo je još 50 metara!

U tijeku je betoniranje tunela Podmurvice.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Upravo je u ponedjeljak započela gradnja sekundarne podgrade tunela, to je ova završna betonska obloga.”, otkriva Martin Abramović, predstavnik Hrvatskih cesta za Kanal Ri.

Paralelno s tim, ide i probijanje tunela.

“Kroz jedno dva tjedna trebali bi probit prvu fazu iskopa tunela tako da ćemo probit tunel Podmurvice, do toga nam ostaje nekih 50 metara.”, dodaje predstavnik Hrvatskih cesta.

Proboj tunelske cjevi, na radost obližnjih stanovnika, značit će smanjenje buke uzrokovane radovima.

“Sigurno će buka biti smanjena sljedeća dva mjeseca kada planiramo završiti sve radove na iskopu tunela, još će možda ostati radovi na interventnim izlazima, oni su u manjim obujmima, tako da kroz jedno 2 do 3 mjeseca možda prestane i sva ta buka.”, objašnjava Martin Abramović.

Gradnja ceste D403 se uz ovu, odvija i na drugim lokacijama diljem grada.

“Sa Škurinja gore kada se kreće, sad su počeli radovi kružnog raskrižja u čvoru Škurinje, nakon toga je cijela trasa probijena do tunela Podmurvice. Već je tu kod Novog lista, na spoju s Zvonimirovom ulicom, izbetoniran vijadukt Mlaka.”, dodaje predstavnik Hrvatskih cesta.

Cesta D 403 duga je tri kilometara a vrijednost radova iznosi čak 456 milijuna kuna. Financije govore o kompleksnosti radova.

“Cijela cesta je većinom na objektima, od nekakvih kružnih raskrižja kojih imamo dva, imamo 15-tak potpornih zidova, imamo dva vijadukta – jedan manji, jedan dosta veći, jedan 150, drugi 300 metara, podvožnjak ispod pruge koji je izuzetno kompliciran…”, kaže Martin Abramović.

Na Krnjevu se smjestilo još jedno gradilište, ali ono nije vezano za cestu D403. Iznad ZTC-a u tijeku su radovi na novoj zgradi u kojoj će biti otvoren veliki hipermarket.

“Ovdje iza mene uz veliki trgovački lanac biti će smješteni i stanovi. S obzirom na lokaciju, sigurno će biti interesa”.

Hipermarket će biti smješten na površini većoj od 18.000 četvornih metara te će imati na dva nivoa veliku otvorenu garažu s 240 parkirnih mjesta. Tu će biti i prodajni prostor u razini Zvonimirove ulice, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari