ODLIČNI REZULTATI

Turizam cvate i u Gorskom kotaru; Ovogodišnje brojke mogle bi premašiti rekordnu 2019. godinu!

Turističke brojke u Gorskom kotaru uskoro bi mogle premašiti one iz rekordne 2019. godine. Kolovoz je već sada premašio sva očekivanja.

”Do 15.8. smo na 95% od rekordne 2019. godine a ono što nas izrazito veseli to je da smo u ovih prvih 15 dana kolovoza ostvarili čak i 10% više nego rekordne 2019. godine”, kazala je RAHELA VITASOVIĆ, voditeljica administracije TZ Gorskog kotara.

Prirodne atrakcije, bogata kulturna baština, mir i ljeti ugodna svježina, to je ono što svakom posjetitelju pruža Gorski kotar. Od kanjona Kamačnik, Vražjeg prolaza, do rijeka I jezera, prirodne su ljepote koje svaki gost rado posjeti.

VIŠE U VIDEOPRILOGU:

Ove je godine Gorski kotar posjetilo najviše domaćih gostiju, slijede ih Nijemci, Talijani i Nizozemci. Na području Gorskog kotara ima oko 3400 ležajeva i oko 400-njak privatnih iznajmljivača. Danijel Popović iz Crnog luga jedan je od njih, i sjajno mu ide.

”Imamo sad 4 sobe jednu trokrebetnu i 3 dvokrevetne i zadovoljni smo sa onim što imamo jer možemo onda gostu ponuditi nekakva domaćinski odnos odnosno da on uživa kao da je kod kuće”, kazao je Danijel Popović, privatni iznajmljivač.

Gostu morate dati ono što biste vi željeli dobiti u nekom smještaju, kaže, a dobrom osjećaju svakako pridonose i domaći proizvodi koji im se nude.

”Imamo opg u kojem imamo plantažu borovnica, radimo sami kobase špek sve je domaće tako da feed back je jako dobar”, dodao je.

Hotel Risnjak u samom je centru Delnica. Ima 21 smještajnu jedinicu i poznat je kao hotel u koji dolaze brojni sportaši na pripreme.

”6. i 7. mjesec je uglavnom bio popunjen s sportskim ekipama sada u 8. mjesecu to su uglavnom individualni gosti koji dolaze ovdje radi obilaska Gorskog kotara”, kazao je Željko Obradović, direktor hotela.

”Uglavnom su to domaći gosti ali ima i stranih gostiju u dovoljnom broju uglavnom talijani”

Gosti su prepoznali sve blagodati Gorskog kotara, a uz sjajne turističke rezultate dolazi i pojačan interes za ulaganje u ovaj kraj.

”Ono što mi u turističkom uredu možemo primijetiti da ljudi ulažu dominantno u izgradnju novih kuća za odmor , visoke ili izuzetno visoke kvalitete i to je ono gdje mi vidimo razvoj Gorskog kotara kao destinacije”, kazao je Petar Hrg, direktor TZ Gorskog kotara.

”Sva ulaganja trebao bi pratiti i razvoj dodatnih sadržaja kao i razvoj hotelskog smještaja.Gorski kotar vidimo kao jednu kvalitetnu destinaciju , bogatu sadržajim a i destinaciju koja radi turizam cijele godine. Trend ulaganja u kvalitetu je nužan i treba ga naglašavati, a on znači dodatnu ponudu koja donosi cjelogodišnje poslovanje.”, dodao je

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari