POSEBNA ATRAKCIJA

U Bakru su ponosni na svoje jedinstvene plutajuće božićne jaslice; Evo priče o njima!

FOTO: TZ grada Bakra

Ako vas u ovo blagdansko vrijeme put nanese u Bakar, prošetate li rivom stići ćete i do jedne posebnosti grada a to je slatkovodno jezerce Jaz.

Na njemu vas kao posebna atrakcija čekaju – plutajuće božićne jaslice.

“To je najljepša stvar koju sam video u PGŽ, i sam ambijent, kako su napravljene, prelijepe su prekrasne i to stvarno treba imat ideju za to, ideju”, primjećuje Mile.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

“Predivne su, jako su lijepe, pravi duh Božića”, dodaje Ana.

Ideju za plutajuće jaslice dao je Franjo Vicić koji ih je sa svojim prijateljima i izradio.

“Na tome je radilo 4 muških i žena iz Sklada koje pjevaju, one su bile glavne za to, slagat za koreografiju napravit i tako”, otkriva Franjo Vicić, inicijator i tvorac plutajućih jaslica.

Ove su jaslice prvi put postavljene lani, a Franjo je ideju za njihovo stvaranje dobio inspiriran ljepotom bakarskog Jaza.

“Tako mi je došla ideja da je taj Jaz naš prekrasan prazan, da napravimo baš jaslice u Jazu kakve nema nigdje u okolici, ne na moru nego na ovom našem Jazu, dodaje inicijator plutajućih jaslica Franjo.

Jaslice su izrađene od stiropora, i drva obložene su mahovinom i poput bilo kojih drugih imaju biblijske i svjetovne figure.

Financijska sredstva za izradu jaslica osigurale su Udruge Sklad i Gradska straža uz pomoć turističke zajednice grada Bakra.

“Još prošle godine Gradska straža je krenula s tom inicijativom koju smo vrlo rado podržali jer je uistinu nešto posebno i ovako dosta atraktivno pa nam mnogi posjetitelji dolaze upravo radi njih u Bakar”, kaže Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Grada Bakra.

Osim što izrađuje jaslice Franjo Vicič uključen je i u niz volonterskih aktivnosti. Ove je godine dobio nagradu “volonter godine” koju mu je dodijelila Udruga Smart i Primorsko-goranska županija.

Bakar je ove godine zasjao uz bogatu blagdansku dekoraciju koja je u grad donijela pravo blagdansko raspoloženje.

“Time smo obukli naš park Banj u blagdansko ruho, čime smo najviše razveselili naše najmlađe. Tu je Snješko, jeleni, borić, osmišljen je i foto kutak na obali…”, kaže Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Grada Bakra.

Da ne bi sve ostalo samo na dekoraciji, pobrinule su se i Udruge s područja grada Bakra koje tijekom blagdana za sve mještane i goste pripremaju brojna događanja., donosi Kanal Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views