IZNENAĐENJE NA PLAŽI

Video | U Kostreni morski pas doplivao do obale! Ljudi upozorili kupače da se maknu iz mora

Iako se na snimci od danas ujutro ne može najbolje razaznati, poznavatelji tvrde da je riječ o morskom psu lisici

Danas ujutro posjetitelji kostrenskih plaža imali su što vidjeti – jedan možda i dezorijentirani morski pas, poznavatelji kažu – lisica, doplivao je do same obale odnosno tamošnjih plaža!

Uočen je i snimljen od šetača i kupača koji su odmah pohitali upozoriti kupače da budu oprezni i da upozore djecu jer bi ih prizor peraje morskog psa iznad površine mora mogao preplašiti. Očevici tvrde da je morski pas jarko plave boje što ide u prilog tvrdnji da je riječ o vrsti lisica.

Pogledajte VIDEO:

Ako je doista riječ o morskom psu lisici, treba reći da je to jako česta vrsta u Jadranu.

Ova lisica koja je “zalutala” do plaže u Kostreni  prema slobodnoj procjeni dulja je od jednog metra. Ovi morski psi inače mogu narasti i do šest metara, s tim da su mužjaci obično manji od ženki.

U Jadranskom moru živi 30-ak vrsta morskih pasa od kojih neki u Jadran dolaze tek povremeno.

Morski pas lisica pojavljuje se po cijelom Jadranu, a za razliku od ostalih većih morskih pasa koji preferiraju otvoreno more lisicu možemo pronaći po kanalima i plitkim uvalama. Nije opasan za ljude.

Strogo je zaštićena vrsta u Hrvatskoj, zabranjeno ga je namjerno ubijati, napominju stručnjaci.

Nadamo se da će i ovaj današnji gost kostrenskih plaža brzo shvatiti da je među prevelikim brojem ljudi, i da će otplivati u slobodu, u duboko modro more!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari